Sök
Gabriel Landeskog blev målskytt direkt i sin VM-premiär.
VM 2019

Landeskog: ”Var tvungen att kolla garderoberna”

Han landade, checkade in och levererade. Gabriel Landeskog hade en fin första VM-dag. Dessutom klarade han sig undan practical joke från lagkamraterna. 
– Jag var väl lite orolig, säger han med ett brett leende till hockeysverige.se. 

LÄS ÄVEN: Mållättnad för Elias och Elias: ”Självförtroende är allt” 

BRATISLAVA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Vid 09.30 imorse klev han in och hälsade på sina lagkamrater i Tre Kronor. Gabriel Landeskog är nu plats i Bratislava och där med är årets VM-trupp spikad.

Landeskog hann inte i tid till värmningen. Men han klev direkt in i hetluften och spelade eftermiddagsmatchen mot Österrike.

Och att någon flygresa över Atlanten satt i benen märktes inte. I kedja med Elias Pettersson och Elias Lindholm tog det 69 sekunder för Gabriel Landeskog att bli Tre Kronors första målskytt i 9–1-krossen.
– Jag får spela med två riktigt bra hockeyspelare och kommer ut och blir serverad direkt på det sättet i första bytet, säger Landeskog, som själv också hade två assist.
– Det är klart att det skönt att komma in direkt och få bidra offensivt. Jag tycker att vår kedja kom igång mer desto längre matchen gick. Men det finns även saker vi kan göra bättre, men det var något att bygga vidare på.

Men samtidigt var han lite besviken på sig själv. Alexander Wennberg nätade efter bara några sekunder i sin VM-debut mot Italien.
– Jag satt hemma i Denver och kollade matchen (mot Italien) och såg hans balja efter fyra sekunder. Jag försökte slå honom och jag ville ha ett mål efter tre sekunder men det var svårt att hinna med, konstaterar Landeskog med ett litet leende.


Landeskog skonades från practical joke av Erik Gustafsson. Men han bjöds dock på en kram.
Foto: BILDBYRÅN/Joel Marklund

”INGEN SOM GÖMDE SIG”

Kanske är han mer än nöjd ändå. För Landeskog slapp åtminstone utsättas för ett practical joke likt det som John Klingberg drabbades av för ett par dagar sedan.

Jimmy Wixtröm som gör Inside Tre Kronor hade tillsammans med Oliver Ekman Larsson förberett 1400 ballonger i Klingbergs hotellrum. Så Gabriel Landeskog anade vad som eventuellt väntade honom vid incheckning. Dessutom extra lurigt när bästa kompisen Erik Gustafsson finns i årets VM-trupp.
– Haha, jag var väl lite orolig. Jag var lite orolig över att Gustafsson skulle hitta på någonting. Men jag hade ingen som gömde sig i mitt hotellrum så det var skönt. Men jag var tvungen att kolla garderoberna så att det inte var någon där.

”BEHÖVER INGEN BOKSTAV PÅ TRÖJAN”

Skämt åsido. Det verkar återigen vara en fin harmoni Tre Kronor. Och med Gabriel Landeskog växer laget ytterligare en dimension.
– Direkt när han (Landeskog) kommer in så blir det ett annat fokus i omklädningsrummet. Han är en ledartyp och han behöver ingen bokstav på sin tröja för att leda gruppen. Man ser fokuset på ”Gabbe” när han kommer in så det är klart att laget lyfter sig, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Den här artikeln handlar om: