Sök
Ludwig Byström.
utland

Ryktades till SHL – blir lagkompis med förre Växjö-stjärnan

Backen Ludwig Byström har ryktats för en återkomst till SHL. Men nu blir det inte så. Han ska istället spela för den finska storklubben Kärpät i Liiga – som också värvar Janne Pesonen.

Ludwig Byström har spenderat de fyra senaste säsongerna i Nordamerika. De första åren för Dallas organisation och nu den senaste säsongen i Floridas. Men något spel i NHL har det ännu inte blivit för 24-åringen och när kontraktet nu går ut i sommar så har det spekulerats i en möjlig återkomst till SHL.

Men nu står det klart att Byström istället kommer spela för Kärpät i den finska ligan.
— Ludwig är en spelare som ger dynamik till försvaret, en utmärkt skridskoåkare. Han kan spela en mångsidig och ansvarsfull roll i vårt försvar under den kommande säsongen, säger Kärpäts sportchef Harri Aho till klubbens hemsida.

Kärpät meddelar också att den tidigare Växjö-spelaren Janne Pesonen är klar.

Den här artikeln handlar om: