Sök
Nyheter

AHL-meriterad målvakt klar för HockeyAllsvenskan: ”Känns väldigt spännande”

Björklöven rustar inför nästa säsong. Nu har man värvat in den tilltänkta förstamålvakten och det blir amerikanen Joe Cannata som närmast kommer från spel i ECHL. 
– Det känns väldigt spännande att komma till Umeå och Björklöven, säger 29-åringen till klubbens hemsida

Per Kenttä fortsätter att sätta sin prägel på Björklöven inför nästa säsong. Under fredagseftermiddagen meddelar klubben att man har gjort klart med en målvakt från USA.

Joe Cannata är 29 år gammal och har spelat mycket i både AHL och ECHL och Björklöven blir hans första klubb utanför Nordamerika.
– Joe är en målvakt som är fruktansvärt lugn i målet och hetsar aldrig upp sig. Han är bra skolad och varit med på hög nivå, därför tror vi att han kan komma in och gör ett gott jobb i Björklöven, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

UPPMUNTRADES GÅ TILL SVERIGE AV TIDIGARE CALDER-MÅLVAKTEN

Det är dock inte hans första bekantskap med Sverige. 2017 fick han möjligheten att följa med Colorado Avalanche att följa med som tredjemålvakt till mötena med Ottawa Senators i Stockholm. Han har även spelat i Vancouver och har fått råd från en tidigare Björklövenmålvakt.
– Det känns väldigt spännande att komma till Umeå och Björklöven. Jag har hört väldigt bra saker om Umeå från Andrew Raycroft som spelade i Björklöven för några säsonger sedan. Han jobbar med min målvaktstränare och han har bara bra saker att säga om fansen, staden och organisationen, säger han till klubbens hemsida.

Totalt har Cannata spelat 121 AHL-matcher för Vancouvers, Washingtons och Colorados farmarlag. Han har även spelat 99 matcher i ECHL och det var även där han vaktade kassen under årets säsong. Där snittade han 90,4 i räddningsprocent och 2,88 i insläppta mål per match.

Den här artikeln handlar om: