Sök
Kevin Goumas väljer att lägga skridskorna på hyllan.
Nyheter

Moras kvalhjälte avslutar karriären – 27 år gammal: ”Slutar inte för att jag vill – för att jag måste”

Kevin Goumas var en av de största hjältarna när Mora gick upp till SHL 2017. Efter två turbulenta säsonger väljer amerikanen nu att avsluta karriären vid 27 års ålder. 
”Jag slutar inte för att jag vill, utan för att jag måste”, skriver han på Instagram. 

Säsongen 2016/17 var Kevin Goumas en av de bästa spelarna i HockeyAllsvenskan. Hans 44 poäng var näst bäst i Mora och han landade på en delad fjärdeplats i poängligan. Han var också en av Moras bästa spelare i kvalet till SHL då han sköt sex mål i kvalspelet och flera av målen kom mot rivalen Leksand.

Därefter gick det utför för amerikanen. Han missade hela säsongen därpå på grund av en knäskada och fick sedan lämna Mora inför årets säsong. Efter att ha gått poänglös från sina åtta matcher i Björklöven så dumpades han även där. Därefter blev det en misslyckad sejour i Österrike innan han vände hem till USA för att spela i ECHL, farmarligans farmarliga.

”HAR FÖRSTÅTT ATT JAG FYSISKT INTE KLARAR AV ATT SPELA”

Nu meddelar 27-åringen på Instagram att hockeykarriären är över.
”Sporten gav mig chansen att jaga min barndomsdröm – att spela i NHL. Även om det aldrig hände, så har jag träffat många fantastiska lagkamrater på vägen som har gett mig fina vänskaper och oräkneliga minnen, från USA till Europa. Jag slutar inte för att jag vill, utan för att jag måste. De flesta vet vad jag gått igenom en hel del de senaste två åren och jag försökte ge det en chans till. Under det senaste året har jag förstått att jag fysiskt inte klarar av att gå ut och spela på den nivån jag en gång kunde.”, skriver han bland annat.

På 69 matcher i HockeyAllsvenskan, inklusive kval, stod Goumas för 53 poäng.

Den här artikeln handlar om: