Sök
Patrik Virta lämnar Örebro men det lutar åt att Nick Ebert stannar i klubben.
SHL

Finländaren lämnar SHL-klubben – stjärnbacken kan stanna

Patrik Virta kom till Örebro under årets säsong och gjorde det bra. Nu bekräftar dock sportchefen Niklas Johansson att finländaren kommer att lämna klubben. Han berättar även att det verkar som att Nick Ebert kommer att vara kvar i Örebro.
– Jag har haft bra kontakt med honom och det känns som att han stannar, säger Johansson i podcasten Sportpodden

Örebro har varit väldigt aktiva på transfermarknaden hittills efter att ha tappat flera framträdande spelare. Alla tre målvakter, Jhonas Enroth, Eero Kilpeläinen och Stefan Stéen, har lämnat tillsammans med den stora offensiva stjärnan Aaron Palushaj.

Backstjärnan Nick Ebert har också haft ryktats lämna Örebro efter sin succésäsong. I mars skrev sajten Hockeynews att det fanns NHL-intresse för amerikanen. Nu verkar det dock som att Ebert kommer att spela i SHL-klubben även nästa säsong.
– Han kan ju inte gå till KHL längre för det sista datumet för det var den 15 maj. Enda chansen är ju att han kan lämna för NHL. Jag har haft bra kontakt med honom och det känns som att han stannar. Det lutar åt det i alla fall, säger sportchefen Niklas Johansson i podcasten Sportpodden.

Ebert var en av ligans bästa backar och gjorde 11 mål samt stod för 33 poäng totalt under årets säsong. Det gjorde att han var den tredje bäste målskytten bland backarna och han kom även fyra i backarnas poängliga. Det vore alltså en väldigt tung förlust ifall han skulle lämna men nu verkar han stanna i Närkeklubben.

BEKRÄFTAR: POÄNGSTARKE FINLÄNDAREN LÄMNAR

I podden fortsätter sportchef Johansson prata om lagbygget inför nästa säsong och glider in på centersidan.
– Vi har två renodlade centrar i Rodrigo Abols och Christopher Mastomäki och det känns som två riktiga klipp. De är i rätt ålder och har rätt utväxling som det ser ut nu så det känns riktigt bra. Det vi behöver få in är två centrar och det kommer vi att lösa.

Han räknar bara Mastomäki och Abols som klubbens centrar i nuläget vilket sätter fokus på finländaren Partik Virta. Han värvades till säsongen från KHL men Johansson valde att inte nämna honom och får frågan om det betyder att Virta är ute ur bilden.
– Ja, det är han. Det kan man säga att han är, svarar sportchefen.

Finländaren kom till Örebro i november och stod för en stark säsong poängmässigt. På de 37 SHL-matcherna han spelade så gjorde han 15 poäng. Det är ännu oklart var 23-åringens karriär fortsätter.

Den här artikeln handlar om: