Sök
Nino Niederreiter förstärker Schweiz i VM.
VM 2019

Bekräftat: Stjärnan kommer till VM

Han var en av de bärande spelarna när Schweiz gick till VM-final förra året. Nu är det klart att Nino Niederreiter åker till VM i år igen. 

Carolina Hurricanes åkte ut i konferensfinalen mot Boston Bruins med dunder och brak då Boston vann med 4-0 i matcher. Detta öppnar dock upp för flera NHL-förstärkningar till VM och nu är den första klar.

Tidigare idag så viskades det om att Nino Niederreiter skulle ansluta till det schweiziska laget och nu är det också bekräftat av förbundet.

Niederreiter var med under förra årets VM-turnering och ledde Schweiz hela vägen till finalen. Han stod för nio poäng på tio matcher och gjorde även mål i finalmatchen mot Sverige.

Den här säsongen har varit annorlunda för 26-åringen då han inledde i Minnesota Wild och avslutade den i Carolina. Flytten gav honom ett rejält lyft och totalt blev det 53 poäng på 82 matcher den här säsongen.

Schweiz möter Sverige imorgon kväll men Niederreiter hinner inte till VM inför den matchen utan kommer förstärka truppen på måndag.

Den här artikeln handlar om: