Sök
Philip Broberg är klar för SHL-spel med Skellefteå.
Skellefteå AIK

KLART: Jättetalangen till SHL: ”En av de mest lovande unga spelarna i Sverige”

Han gjorde succé i AIK, JVM och Småkronorna. Nu tar Philip Broberg klivet upp till SHL för att spela i Skellefteå. 
– Det känns jättekul att få in Philip som är en av de mest lovande unga spelarna vi har i Sverige, säger klubbens general manager Erik Forssell.

Efter en tids rykten så är det nu officiellt. Philip Broberg kommer att spela i SHL med Skellefteå nästa säsong.

Den 17-årige jättetalangen presenterades av SHL-klubben under fredagskvällen.
– Det känns jättekul att få in Philip som är en av de mest lovande unga spelarna vi har i Sverige. Han är en väldigt seriös kille som sticker ut med sin fantastiska skridskoåkning och gillar att följa med upp i det offensiva spelet. Detta tror vi han kan fortsätta förbättra och utnyttja hos oss så det ska bli oerhört intressant att följa hans utveckling här i Skellefteå AIK, säger klubbens general manager Erik Forssell.

FÖRVÄNTAS GÅ HÖGT I SOMMARENS NHL-DRAFT

Backtalangen, född 2001, inledde säsongen riktigt starkt och togs överraskande ut till JVM-truppen som den yngsta svenska spelaren. Därefter var han en stor bidragande faktor till att Småkronorna vann U18-VM för första gången någonsin. Nu kommer han också att få visa vad han går för i SHL.
– Det känns som en riktigt bra möjlighet. Det är ju en klubb som varit bra på att driva unga backar och spelare framåt i sina hockeykarriärer tidigare så jag hoppas kunna vara en av dessa i framtiden. Jag är jätteglad att de ville ha mig så det ska bli jäkligt skoj att dra igång säsongen i Skellefteå, säger ynglingen till klubbens hemsida.

Philip Broberg förväntas gå först bland svenskarna i NHL-draften till sommaren. TSN:s stora NHL-expert Bob McKenzie rankar den svenske backen som den åttonde bästa spelaren i årets draft.

Den här artikeln handlar om: