Sök
190518 Ishockey, NHL May 17, 2019; St. Louis, MO, USA; The St. Louis Blues celebrate defeating the San Jose Sharks after game four of the Western Conference Final of the 2019 Stanley Cup Playoffs at Enterprise Center. Mandatory Credit: Aaron Doster-USA TODAY Sports …
Nyheter

Blues kvitterade matchserien – efter succérookiens rekordmatch

Jordan Binningtons framgångssaga fortsätter. I natt slog den 25-årige målvakten ett nytt klubbrekord när han ledde sitt St. Louis till en 2–1-seger mot San Jose och kunde således kvittera matchserien till 2–2 i matcher.

Succérookien Jordan Binnington fortsätter att imponera mellan St. Louis Blues stolpar. I natt stod den 25-årige kanadensaren för 29 räddningar i 2–1-segern när hans St. Louis kunde kvittera konferensfinalserien till 2–2 i matcher.

Segern var Binningtons tionde i slutspelet, något som innebar att han blev St. Louis vinstrikaste slutspelsmålvakt genom tiderna. Aldrig tidigare har någon Blues-målvakt vunnit tio matcher i ett och samma slutspel.
– Det är en stor ära. Jag har väldigt kul när jag spelar i det här laget. De gör ett bra jobb framför mig. I kväll så begränsade de deras chanser. De gjorde en helgjuten match och jag försökte bara göra mitt jobb, säger Binnington till Sportsnet.

”LITE FÖR BEKVÄMA”

Blues fick en drömstart på matchen när Ivan Barbasjov kunde ge hemmalaget ledningen efter redan 35 sekunder i den första perioden. Tyler Bozak utökade lagets ledning i slutet av öppningsperioden med ett mål som visade sig bli matchavgörande.

Tomas Hertl fick in en reduceringspuck för Sharks i den tredje perioden, men närmare än så kom inte gästerna. Matchserien vänder nu tillbaka till San Jose med ställningen 2–2 i matcher.
– Vi måste vara redo från start, det är något som är säkert. Med tanke på hur förra matchen slutade så borde vi vetat om att de skulle komma ut på det sättet som de gjorde. Vi var lite för bekväma i inledningen, säger San Jose-målvakten Martin Jones om matchen.

Nästa match spelas på söndag klockan 21:00, svensk tid. Där kommer ett av lagen att skaffa sig en matchboll som de senare har chansen att slå in natten till onsdag.

St. Louis Blues – San Jose Sharks 2–1 (2–0, 0–0, 0–1)
St. Louis: Ivan Barbasjov (1), Tyler Bozak (4)
San Jose: Tomas Hertl (10)

Den här artikeln handlar om: