Sök
Kaapo Kakko.
VM 2019

”Jag tror att jag kan gå etta i draften”

Kaapo Kakko har varit hockey-VM:s mest omtalade spelare så här långt. Nu säger den finska supertalangen att han tror att han kan gå etta i draften efter sin uppvisning i Slovakien.
– Det här betyder mycket för mig inför draften, säger han till nhl.com.

Kaapo Kakkos säsong har bjudit på en hel del höjdpunkter. Den 18-årige forwarden satte målrekord för en U18-spelare i finska Liiga, sköt Finland till JVM-guld via ett sent avgörande i en dramatisk final mot USA och har nu bjudit på en fenomenal uppvisning på VM.

Efter Finlands fem första matcher i turneringen har TPS Åbo-forwarden noterats för sex mål, varav flera fått både fans och experter att tappa hakan. Kakkos framfart har fått många att undra om han inte är på väg att gå om Jack Hughes som den mest spännande spelaren inför draften i Vancouver till sommaren.

Själv har han inga tveksamheter kring sin förmåga. I en intervju med nhl.com:s Aaron Vickers i Kosice, Slovakien, säger Kakko att han tror att han kan ha gett New Jersey Devils, som sitter på förstavalet, svårigheter att bestämma sig efter sin starka öppning av VM.
– Det här betyder mycket för mig inför draften. Jag tror att jag kan gå etta i draften, säger han via en tolk till Vickers.

”HAR INTE FÖLJT JACK HUGHES”

Kakko medger att han försöker att inte tänka för mycket på draften, utan lägger mer vikt vid sin egen prestation.
– Jag har spelat bra. Jag har inte följt Jack Hughes och hans spel alltför mycket, men jag är säker på att jag kunnat visa alla vad jag går för och vilken skicklighet jag har i mitt spel. Det kommer inte att bli enkelt för lagen som ska välja, säger Kaapo Kakko.

New Jersey Devils general manager Ray Shero är den som har det svåra valet att välja mellan Hughes och Kakko. New York Rangers, som väljer tvåa, får den spelare som blir över.

Oavsett om det blir Devils eller Rangers för Kaapo Kakko känner han att han gjort allt i sin makt för att visa upp sig inför draften.
– Det är fantastiskt kul att folk är så intresserade i  mig och mitt spel, såklart, säger han till nhl.com.
– Jag är glad att jag kunnat spela på det här sättet och att jag kunnat leverera. Det finns så många duktiga NHL-spelare i den här turneringen och det är stort att kunna spela bra emot dem. Jag hoppas att jag ska kunna spela i NHL jag också.

Därom råder det inte längre någon större tvekan.

Den här artikeln handlar om: