Sök
FÖRSTA MÅLET. ANgelo Miceli till höger spräckte Italiens VM-nolla – efter fem matcher.
VM 2019

Norge utklassade Italien – som slutligen fick göra mål

Norge hade inga problem att köra över strykgänget Italien i dagens VM-möte. Men det kanske mest uppseendeväckande i 7–1-segern var att italienarna äntligen fick göra mål – fem matcher in i turneringen.

BRATISLAVA (HOCKEYSVERIGE.SE)
282 minuter och tre sekunder.
Det var vad det tog för Italien att göra mål i årets VM-turnering. Efter att ha nollats av Schweiz, Sverige, Ryssland och Lettland lyckades Angelo Miceli göra det efterlängtade första målet i turneringen för italienarna.

Det var givetvis bara av akademiskt intresse i denna ensidiga match. Norge var överlägset och fick mål från sju olika spelare i storsegern. Djurgårdens nyförvärv Michael Haga hade 1+1 medan Mathias Olmb, Thomas Valkvae Olsen och Andreas Martinsen hade två assist vardera.

Alexander Reichenberg, Mathias Trettenes, Tobias Lindström, Sondre Olden, Martin Röymark och Stefan Espeland gjorde också mål för Norge. Efter segrar mot både Österrike och Italien har Norge med råge säkrat sin plats i VM:s A-grupp även kommande säsong.

Den här artikeln handlar om: