Sök
130320 Ishockey, SM, Kvartsfinal, omg 5, Färjestad BK – Modo: Ulf Samuelsson Head Coach MODO och Peter Andersson Ass Coach MODO coachar spelarna i båset …
Schweiziska ligan

Tidigare NHL-svensken får tränarjobb i Schweiz

Han har spelat NHL-hockey för både Washington och Quebec. Nu tar den tidigare Modo-tränaren Peter Andersson över som assisterande tränare i schweiziska GCK Lions.

Peter Andersson har en diger meritlista både som spelare och tränare. 52-åringen spelade under sin aktiva karriär över 200 SHL-matcher för Björklöven. Backen hann även med tre säsonger i NHL där han representerade Washington och Quebec med 51 poäng (10+41) på 172 matcher som facit. Andersson har även sex VM-turneringar, två OS och tre Canada Cup-turneringar med Tre Kronor på sin meritlista.

Sedan den aktiva karriären tog slut har Andersson bland annat hunnit med att vara assisterande tränare i Modo samt tagit upp schweiziska Langnau från NLB till NLA. Mellan 2016 och 2018 var 52-åringen assisterande tränare i Carolinas farmarlag Charlotte – och nu går Anderssons tränarkarriär vidare.

”GILLAR ATT JOBBA MED UNGA SPELARE”

Nästa säsong kommer 52-åringen att stå i GCK Lions bås i den schweiziska andraligan.
– Peter har redan gjort så mycket och han har stor erfarenhet. Han gillar att jobba med unga spelare och han kommer kunna vara med och utveckla våra talanger, säger GCK Lions sportchef Patrick Hager till klubbens hemsida.

GCK Lions fungerar som Zürich utvecklingslag i andradivisionen, ett Zürich som kommer att ha svenske förbundskaptenen Rikard Grönborg som tränare till hösten. Peter Andersson kommer å sin sida jobba tillsammans med Michael Liniger i GCK:s bås.
– Jag är övertygad om att de kommer att komplettera varandra perfekt, säger Patrick Hager.

Kontraktet gäller över den kommande säsongen.

Den här artikeln handlar om: