Sök
190416 Joakim Ryan, Erik Karlsson and Brenden Dillon of San Jose Sharks during the NHL Stanley Cup playoffs round of 16 game 4 between Vegas Golden Knights and San Jose Sharks on April 16, 2019 in Las Vegas. …
San José

Skadeoro för Erik Karlsson: ”Går inte att ersätta”

Erik Karlsson missade delar av grundserien på grund av en ljumskskada. I nattens förlustmatch mot St. Louis vilades den svenske stjärnbacken under stora delar av den tredje perioden – vilket skapade nya skadespekulationer.

Tack vare en storartad insats av St. Louis-målvakten Jordan Binnington kunde Blues i natt kvittera matchserien mot San Jose.

Erik Karlsson noterades för en assistpoäng på Sharks enda mål, men efter matchen var det inte Karlssons spel som det pratades om – snarare bristen på det.

Efter två perioder stod Karlsson noterad för drygt 18 minuters istid, men i den tredje perioden – när Sharks jagade en kvittering – satt Karlsson till stora delar på bänken. Karlsson missade 29 matcher i grundserien på grund av en efterhängsen ljumskskada, och spekulationerna i Nordamerika är nu att samma skada spökar igen.

”EN STOR SMÄLL”

Vid ett tillfälle dröjde det sju och en halv minut mellan Karlssons framträdanden på isen. Efter matchen kunde inte Sharks tränare Pete DeBoer ge några uppdateringar kring sin svenske backstjärna.

Den tidigare Chicago-stjärnan Patrick Sharp, som i dag jobbar som TV-expert för NBC, menar att en eventuell Karlsson-frånvaro skulle vara ödesdigert för Sharks.
– Kan Karlsson inte komma till spel i de resterande matcherna är det en stor smäll för Sharks. Han går inte att ersätta, sade han i NBC:s sändning.

Karlsson har haft ett storartat slutspel för sitt San Jose, där han noterats för 16 poäng (2+14) på 18 matcher.

Den här artikeln handlar om: