Sök
Rasmus Sandin och Dmytro Timasjov spelade huvudroller i nattens segermatch.
Nyheter

Svensktalangerna bakom segern när Toronto kopplade grepp

Toronto Marlies kopplade i natt grepp om AHL:s östra konferensfinal. Marlies, med sex svenskar på isen, kunde vinna den första matchen i serien mot Charlotte med 2–1 efter bland annat ett mål från Dmytro Timasjov.

Toronto Marlies har blivit mer eller mindre en svenskkoloni de senaste säsongerna. I natt fanns sex svenskar på isen (Timothy Liljegren, Rasmus Sandin, Dmytro Timasjov, Pierre Engvall, Calle Rosen och Andreas Borgman) när Marlies kunde koppla grepp om konferensfinalen mot Charlotte Checkers.

Tre av dessa svenskar skulle även skriva in sig i poängprotokollet i Marlies 2–1-seger. Rasmus Sandin hade en passningspoäng på Dmytro Timasjovs 1–0-mål i den andra perioden, medan Timothy Liljegren var den som spelade fram Mason Marchment till dennes avgörande mål i den tredje perioden.

Timasjov är Marlies poängbäste svensk i slutspelet med sina nio poäng (5+4). Forwarden är tätt följd av Rasmus Sandin som står noterad för åtta poäng (0+8) på åtta matcher.

Den här artikeln handlar om: