Sök
VM 2019

En ‘omöjlig’ rysk mur – höll fjärde nollan

Fyra nollor på sex matcher. Det är Rysslands makalösa facit i VM. I kväll nollade de Schweiz och vann med 3-0.

Det verkar inte spela någon roll om det är Andrej Vasilevskij eller Aleksander Georgijev som vaktar den ryska kassen. Det är mer eller mindre omöjligt att göra mål på Ryssland. Norge gjorde två mål i premiären när Ryssland hade slutat spela. Lettland gjorde ett mål igår. Men  i de övriga fyra matcherna i VM har den ryska maskinen hållit nollan.

I kväll var det Georgijev som imponerade i den ryska kassen mot uppstickaren Schweiz, som var sånär att sno poäng av Tre Kronor igår. Schweiz gjorde en bra match – men var ändå inte riktigt nära att hota Ryssland som återigen spelade en närmast fläckfri match.

SUPERDUON IMPONERADE IGEN

Men Ryssland har som bekant inte bara mästerskapets bästa defensiv. De har den bästa offensiven också, ledda av Nikita Kutjerov och Nikita Gusev. Den duon dominerade även i kvällens match. Kutjerov gjorde 2-0 och 3-0 och snodde tillbaka poängligaledningen från William Nylander. Gusev spelade fram till 2-0-målet och fick också en assistpoäng på Artjom Anisimovs 1-0.

Schweiz förlorade sin andra match på 24 timmar och blir nu trea eller fyra i gruppen, förutsatt att Sverige besegrar Lettland i morgon. Ryssland möter Sverige på tisdag i det som är guldfavoritens enda kvarvarande gruppspelsmatch. Kan Sverige få hål på den ryska monsterdefensiven?

I parallellmatchen besegrade Finland Frankrike med 3-0.

Den här artikeln handlar om: