Sök
Alexander Ytterell
SHL

Lämnar HV efter två år – klar för toppklubb

Alexader Ytterell har hittat en ny klubb. Han är klar för finska Tappara.

Tappara har varit en stormakt i Finland de senaste sju åren. De har kommit som sämst trea i serien under den tiden och var i sex raka finaler innan de åkte ut i semifinal i våras och fick nöja sig med bronset.

Det är den klubben Alexander Ytterell ska spela i kommande säsong. Den senaste säsongens serietvåa har värvat in 27-åringen.

Ytterell har haft en knepig tid i HV71. Under debutsäsongen blev det bara elva matcher och säsongen som gick blev det bara åtta poäng på 43 matcher för den annars så skicklige offensiva backen. Ytterell gjorde exempelvis 29 och 30 poäng på två allsvenska säsonger innan flytten till Jönköping.

Den här artikeln handlar om: