Sök
Fredrik Pettersson Wentzel, här i HV71:s färger.
SHL

Uppgifter: Tre Kronor-meriterad målvakt aktuell för SHL-återkomst

Oskarshamn kan vara nära att landa ett meriterat målvaktsnamn inför debutsäsongen i SHL. Enligt uppgifter till Barometern ska smålänningarna vara på jakt efter Tre Kronor-meriterade Fredrik Pettersson Wentzel.

Fredrik Pettersson Wentzel spenderade förra säsongen i tyska Düsseldorf, dit han kom från sju säsonger med SHL-spel i Färjestad och HV71. Nu kan den 27-årige upplänningen vara på väg tillbaka till svensk hockey igen.

Enligt uppgifter till Barometern ska nykomlingen Oskarshamn vara på jakt efter målvaktens namnteckning.
– Han är en av målvakterna vi tittar på. Vi har ett par namn vi jobbar med och kommer snart välja vilken väg vi ska gå där, säger Oskarshamns sportchef Daniel Stolt till tidningen.

”VARIT MED PÅ HÖG NIVÅ”

Förutom ett SM-guld med HV71 från 2017 har ”PW” fyra a-landskamper med Tre Kronor på meritlistan.
– Det är en målvakt som varit med på hög nivå och det är sådana spelare vi söker inte bara på målvaktssidan utan även när det gäller backar och forwards, säger Stolt.

Målvaktens agent Joakim Persson är fåordig gällande ryktet.
– Jag kan bara tala generellt för Pettersson-Wentzel och det förekommer diskussioner både nationellt och internationellt, säger Persson till Barometern.

LÄS ÄVEN: ”Det var mycket jag hade förväntat mig som inte blev som jag trodde”

Pettersson Wentzel berättade i en tidigare intervju med hockeysverige.se att han först och främst vill komma till en klubb där han kan få mycket speltid.
– Jag är i en situation i karriären där jag behöver spela i och med att jag haft två säsonger i rad där jag inte fått spela lika mycket som jag gjorde tidigare, så jag känner att jag behöver komma till en klubb där jag har chansen att få spela väldigt mycket, sade Pettersson Wentzel för en dryg månad sedan.

”PW” spelade 20 matcher för Düsseldorf den gångna säsongen, med en räddningsprocent på 90,5 och ett målsnitt på 2,71 insläppta mål per match som facit.

Den här artikeln handlar om: