Sök
181130 Karlskogas Gustaf Franzén jublar efter 3-2 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Karlskoga den 30 november 2018 i Stockholm. …
SHL

Klart: Poängstarke forwarden förstärker SHL-nykomlingen

Gustaf Franzén hade kontrakt med BIK Karlskoga i två säsonger till. Nu står det klart att den poängstarke 22-åringen bryter kontraktet. I stället väntar spel i SHL-nykomlingen Oskarshamn.

Daniel Stolts lagbygge inför Oskarshamns första säsong i SHL fortsätter att ta form. Under måndagen kunde sportchefen presentera nästa pusselbit i smålänningarnas lagbygge.

Den 22-årige forwarden Gustaf Franzén plockas in från hockeyallsvenska BIK Karlskoga.
– Framför allt är han spelskicklig och har väldigt bra spelförståelse. På de flesta nivåer gör han mycket poäng och vi hoppas få ut dom här poängen även i SHL. Det som kittlar är potentialen i honom och vi får förhoppningsvis njuta av honom i två säsonger i SHL, säger Daniel Stolt till Oskarshamns hemsida.

VANN INTERNA POÄNGLIGAN

Franzén har tidigare spelat SHL-hockey med både Örebro och HV71. Totalt står den ungdoms- och juniorlandslagsmeriterade forwarden noterad för sju poäng (2+5) på 76 SHL-matcher.

Förra säsongen producerade 22-åringen 34 poäng (17+17) på 52 hockeyallsvenska matcher med BIK Karlskoga. Franzén vann således den interna poängligan hos värmlänningarna.

Kontraktet med Oskarshamn sträcker sig över de kommande två säsongerna.

Den här artikeln handlar om: