Sök
Henrik Lundqvist.
VM 2019

”Henke” självkritisk: ”Det börjar med mig”

Det var en konstig match som slutade med seger för Tre Kronor. Men Henrik Lundqvist släppte fyra nya mål och var inte helt nöjd med sin egen insats.
– Jag måste också höja mig lite, säger han till hockeysverige.se.

LÄS ÄVEN: Misslyckad coach’s challenge – men Grönborg ångrar inget

BRATISLAVA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Tre Kronor tog en ny seger mot Lettland. Men det satt långt inne. Segermålet till 5–4 kom först när motståndarna plockat ut målvakten för att nå tre egna poäng i jakten på slutspel.

Henrik Lundqvist vaktade återigen målet för Sverige. Hans femte start på sex gruppspelsmatcher. Men det blev fyra nya insläppta, och kanske borde han ha tagit någon mer puck?
– Jag vet inte. Det var en tuff match tycker jag. Problemet på första målet (kvittering 1–1) var att jag var så sen över för att jag missade passet i sidled. Jag kom sent över och då drog han upp den, säger ”Henke”.
– Jag måste också höja mig lite. Nu när det börjar dra ihop sig. Det börjar med mig. Det behövs någon extra räddning här och där och så bygger vi från det.

Totalt sköt Lettland 29 skott på mål. Förbundskapten Rikard Grönborg säger följande om sin målvakts insats.
– Det var en tuff match. Vår scoutrapport sa att de skjuter från överallt och det kan ta på benskydd och skridskor, så det visste vi om. Sedan är dom väldigt duktiga på insticken och hitta spelare framför mål. Det blir en tuff match för en målvakt.

”FINNS LITE ATT JOBBA PÅ”

Nu väntar Ryssland på tisdagskvällen. Och Mattias Ekholm tycker att det finns saker att jobba på i defensiven.
– Ja, jag tycker att vi kan bli bättre. Sorteringarna i hemgångarna kan bli bättre och lite tydligare. Det känns som att dom fyller på med backarna och får lite för många chanser i deras spelvändningar. Även att vi blir slagna i hörnen och inte har uppbackning efteråt. Det finns lite att jobba på, absolut. Men det här (Lettland) är ett kvalificerat motstånd som varit nära både Ryssland, Schweiz och Tjeckien.

LÄS ÄVEN: Det galna självmålet – ”Därför vi gillar den här sporten”

Den här artikeln handlar om: