Sök
180919 Brynäs Malin Axelsson under ishockeymatchen i SDHL mellan Brynäs och Modo den 19 september 2018 i Gävle. …
SDHL

Ledargestalten förlänger med Brynäs: ”Ett led i vår satsning”

Efter många år i Modo återvände Malin Axelsson till Gävle inför den gångna säsongen. Nu förlänger den 24-årige centern sitt kontrakt med Brynäs.
– Det här är ett led i vår satsning på damhockeyn. Vi vill ta tjejer från regionen och sen spetsa med spelare utifrån, säger sportdirektören Andreas Dackell.

Hon är född och uppvuxen i Gävleområdet, men hade aldrig tidigare representerat Brynäs a-lag inför den gångna säsongen. Nu står det klart att klubbens assisterande kapten Malin Axelsson förlänger sitt kontrakt med klubben.
– Jag är jätteladdad och det känns superspännande med laget inför nästa säsong. Det känns som att vi är fler i gymmet redan nu än vi hade spelare på hela förra säsongen. Det är riktigt kul att komma till hallen nu, och alla vill framåt hela tiden, säger Axelsson till Brynäs hemsida.

”EN DEFENSIVT SMART CENTER”

Den 24-årige centern stod för fyra poäng (2+2) på 18 matcher i Brynäströjan den gångna säsongen.
– Jättekul att Malin vill fortsätta spela här hos oss. Det är en defensivt smart center som är stark på tekningar. Hon är en bra tjej i omklädningsrummet som har visat stor revanschlusta efter sin fjolårssäsong, säger Brynäs sportdirektör Andreas Dackell.

Att Axelsson är från bygden är ett plus i kanten, menar Dackell.
— Det här är ett led i vår satsning på damhockeyn. Vi vill ta tjejer från regionen och sen spetsa med spelare utifrån. Men det är viktigt för oss att grunden är spelare härifrån, säger han.

Kontraktet med Brynäs sträcker sig över de kommande två säsongerna.

Den här artikeln handlar om: