Sök
Mario Kempe.
VM 2019

Petade VM-svensken: ”Kan jag fylla någon vattenflaska så kommer jag göra det”

Han gör sitt första VM i karriären. Men i senaste matchen mot Schweiz lämnades Mario Kempe utanför laguppställningen.
– Man kan inte ha någon som går runt och gnäller för att man inte får spela. Laget kommer alltid i första hand, säger Kempe till hockeysverige.se.

BRATISLAVA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Efter säsongens 52 NHL-matcher med Arizona Coyotes fick Mario Kempe även chansen att spela VM med Tre Kronor – sitt första i karriären.

Den 30-årige forwarden fick också lira Sveriges fyra första matcher i världsmästerskapet och har producerat två poäng (1+1). Men mot Schweiz var han petad från den laguppställning som förbundskapten Rikard Grönborg tog ut.
– Det är en kort turnering. Så det är inte så mycket att grubbla på. Det är bara att vara beredd om man får chansen igen, säger Mario Kempe.

Har du fått någon förklaring?
– Nej, inte riktigt. Men det är som jag sa en kort turnering. Spelare som är heta får gå in och spela.

”KAN FÖRSÖKA ÖVERTYGA”

Och dessutom har namn som Gabriel Landeskog och Alexander Wennberg anslutit till den svenska VM-truppen. Även Jesper Bratt är tillbaka efter sin skada och jagar istid.

Hur ser du på dina chanser att ta en plats i laget igen?
– Den finns absolut. Jag får visa på träning. Det är då jag kan försöka övertyga tränarna. Så det gäller att komma väl förberedd varje träning och förhoppningsvis får man spela igen.

Mario Kempe är tydlig med att han sätter laget före jaget. Något som svenska landslag ofta är kända för.
– Det måste man. Det är en lagsport och laget går alltid i första hand. Det är klart att man vill spela. Men så länge laget vinner så bryr jag mig inte.
– Man kan inte ha någon som går runt och gnäller för att man inte får spela. Laget kommer alltid i första hand. Om jag kan hjälpa till med att fylla någon vattenflaska, eller vad det än är, så kommer jag att göra det om det kan hjälpa laget att vinna. Jag vill verkligen vinna.

”FÖRSÖKER HITTA ROLLER”

Förbundskapten Grönborg förklarar valet att peta Mario Kempe mot Schweiz.
– Jag tycker att han har gjort det bra. Han har gjort en hel del offensiva bra grejer och han ger väldigt mycket till laget. Men det är en konkurrenssituation och vi har väldigt många bra spelare här. Vi försöker hitta roller för allihopa men tyvärr så valde vi att inte ha med Mario igår (läs: i förrgår), säger Rikard Grönborg.

Hur ser hans möjligheter ut att få spela igen?
– Det är svårt att kommentera, för det vet jag ingenting om. Det kan bli en skada, sjukdom eller ett motstånd där vi tycker att han passar. Så det är svårt för mig att kommentera, det blir att läsa lite i spåkulan.

Nästa match för Tre Kronor är Lettland klockan 16.15 under eftermiddagen.

Den här artikeln handlar om: