Sök
Mikael Samuelsson
Södertälje SK

Stanley Cup-mästaren på väg in i SSK:s styrelse

Christer Åberg föreslås som ny ordförande – men även den tidigare storspelaren Mikael Samuelsson är nominerad till en styrelsepost för Södertälje.

Stora förändringar väntar i Södertälje, som den senaste tiden sett både ordförande Catharina Elmsäter-Svärd och klubbdirektör Mats Pernhem meddela sin avgång.

SSK ska också presentera en ny styrelse och bland de namn som idag föreslogs av valberedningen finns det rejäl stjärnglans. Exempelvis väntar den olympiske bronsmedaljören i spjut, Kenth Eldebrink, ta plats. Han är bror till SSK-legendaren Anders Eldebrink.

Det namn som väcker störst intresse inom ishockeyn är dock Mikael Samuelsson, som föreslås ta plats i styrelsen de kommande två åren.
– SSK väcker varma känslor hos Mikael och han vill bidra till att SSK blir en välmående klubb som folk talar gott om, sades det på dagens pressträff.

JOBBAR FÖR CHICAGO

Mikael Samuelsson spelade i Södertälje som junior och under lockouten 2004/2005. Mest känd är han dock för sina 699 matcher i NHL och för att ha vunnit både VM och OS 2006. Numera jobbar Samuelsson för Chicago Blackhawks som utvecklingscoach.

Han kommer få en styrelseroll med inriktning mot själva sporten, om han väljs in på årsmötet.

Den här artikeln handlar om: