Sök
Ladislav Nagy
VM 2019

Tidigare Modo-stjärnan lägger av – gårdagens VM-match avslutade karriären

En av slovakisk ishockeys stora profiler slutar. Ladislav Nagy har spelat sin sista match.
– Tack för ett vackert farväl, säger han enligt IIHF.com.

Redan inför VM hade Ladislav Nagy bestämt sig för att mästerskapet skulle bli det sista han gjorde. 39-åringen avslutade med flaggan i topp då han gjorde 2+3 på sju VM-matcher och dessutom blev målskytt i gårdagens straffläggning mot Danmark, i det som alltså var hans sista match i karriären.

För oss svenskar är slovaken mest känd för sina år i Modo. Där var han extremt tongivande under sin första sejour då det blev 24 poäng på 25 matcher. Tillsammans med landsmannen Lubos Bartecko bildade han ett fruktat radarpar. Han gjorde sedan comeback i klubben säsongen 12/13 och gjorde då mer blygsamma 22 poäng på 49 matcher.

Den gångna säsongen sköt han 34 mål och 61 poäng på 48 matcher för Kosice och vann med det skytteligan hemma i Slovakien. Igår avslutade han också karriären i hemstaden.
– Tack för ett vackert farväl, sade han efter segermatchen mot Danmark.

 

Den här artikeln handlar om: