Sök
Pavel Datsiuk.
Nyheter

UPPGIFTER: Datsiuk närmar sig NHL-spel – väljer mellan två klubbar

Pavel Datsiuk kan återvända till Detroit. Eleganten väljer enligt ryska Allhockey mellan Detroit och hemmaklubben Avtomobilist Jekaterinburg.

För tre år sedan bröt legendaren Pavel Datsiuk sitt kontrakt med Detroit Red Wings och flyttade hem till Ryssland av familjeskäl. Sedan dess har det blivit tre produktiva säsonger som lagkapten för den ryska storklubben SKA Sankt Petersburg med en Gagarin Cup-titel som resultat. Han vann även OS förra året.

Tidigare under maj månad meddelade 40-åringen att hans tid i Sankt Petersburg nu var över. Någon ny klubbadress är fortfarande inte klar men Datsiuk ska nu närma sig ett beslut. Han ska ha snävat ned sina möjligheter till två: KHL-laget Avtomobilist från hans hemstad Jekaterinburg och Detroit Red Wings i NHL. Det skriver den ryska nyhetssajten Allhockey.

TVÅ STANLEY CUP-TITLAR

Det har de senaste veckorna spekulerats i att det är just dessa klubbar som skulle vara aktuella men efter att Red Wings bytt general manager och ersatt Ken Holland med Steve Yzerman har det alternativet setts vara något mindre troligt. Men Datsiuk är alltså sugen på en återkomst.

I Detroittröjan har ryssen gjort 918 poäng på 953 matcher i NHL samt vunnit två Stanley Cup-titlar. Han har dessutom utsetts till NHL:s gentleman fyra gånger och den bästa defensive forwarden vid tre tillfällen.

Säsongen 15/16 gjorde Datsiuk 49 poäng på 66 matcher i NHL. Sen flyttade han hem. Den gångna säsongen blev det 42 poäng på 54 matcher i KHL.

 

Den här artikeln handlar om: