Sök
190523, 2019 IIHF Ice Hockey World Championship, day 14, quarterfinal, Czech Republic – Germany: Ice Hockey World Championships – Quarterfinals – Czech Republic v Germany – Ondrej Nepela Arena, Bratislava, Slovakia – May 23, 2019 Czech Republic’s Jakub Voracek celebrates with Dominik Simon after scoring. REUTERS/Vasily Fedosenko …
VM 2019

Tjeckien i brygga – då klev superstjärnan fram och avgjorde

Tjeckien hade bara ett likaläge med Tyskland inför den tredje perioden i VM-kvartsfinalen. Då klev Jakub Voracek fram och kunde avgöra matchen som slutade 5–1 till tjeckerna.

På förhand var Tjeckien favoriter mot Tyskland. Men Tjeckien, med tio NHL-spelare i truppen, hade förtvivlat svårt att få hål på en storspelande Philipp Grubauer i den tyska målburen.

Det skulle dröja ända till mitten av den andra perioden innan Tjeckien kunde få hål på den i hemmahörande Colorado storspelande målvakten. Jan Kovar lyckades med ett rappt handledsskott överlista Grubauer – men Tyskland skulle svara.

MYCKET TJECKISKA FANS I BRATISLAVA

Bara ett par minuter senare kunde Frank Mauer göra sitt första mål i turneringen och således kvittera matchen. Matchen stod och vägde inför den tredje perioden, men där klev Tjeckiens stora stjärna fram.

Voracek följde upp sitt egna skott och kunde på ren vilja vräka in 2–1-målet bakom Grubauer. Efter målet gick luften ur tyskarna och av bara farten kunde Dominik Kubalik punktera matchen med sitt 3–1-mål.

Matchen slutade till sist 5–1 till Tjeckien, som spelade matchen inför i stort sett bara tjeckiska fans i Bratislava.

Den här artikeln handlar om: