Sök
Mattias Göransson
SHL

Nobbade New York Rangers organisation – för Leksand: ”Kändes bättre”

Mattias Göransson presenterades nyligen av Leksand. Men faktum är att han fick ett erbjudande av New York Rangers farmarlag Hartford Wolf Pack.
– När det kom till kritan kändes det bättre att få komma hem och ansluta till Leksand, säger han till Dalarnas Tidningar.

Mattias Göransson är en doldis i Sverige. Den 24-årige backen representerade Brynäs som junior och drog sedan över Atlanten för att spela junior- och collegehockey i USA. Efter fem år där borta ska han nu seniordebutera i Sverige då han sedan en tid tillbaka tillhör Leksand.

Men det fanns ett erbjudande om att stanna där borta. Ett erbjudande som kom från New York Rangers farmarlag Hartford Wolf Pack.
–  Ja, det fanns en dialog, men det var ett AHL-kontrakt. När det kom till kritan kändes det bättre att få komma hem och ansluta till Leksand. Det tror jag kommer vara bäst för min egen utveckling, säger han till Dalarnas Tidningar.

Göransson har sedan många år tillbaka en relation med Leksands general manager Thomas Johansson.
– Han jobbade som min mentor under mina år i Brynäs. Han hjälpte mig med mitt backspel och olika detaljer. Vi har alltså träffats innan, berättar han.

 

Den här artikeln handlar om: