Sök
181113 Timrås Anton Wedin jublar efter 1-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Djurgården den 13 november 2018 i Timrå. …
Timrå IK

Officiellt: Timråstjärnan har skrivit på för klassikerklubben

Det har varit känt ett tag, men det blev inte helt officiellt förrän idag. Anton Wedin har skrivit på ett ettårskontrakt med Chicago Blackhawks, meddelar klubben på sin hemsida.

Det har varit en illa dold hemlighet, om ens en hemlighet alls, att Anton Wedin har skrivit på för Chicago Blackhawks. I dag blev det i alla fall helt officiellt när klubben gick ut och bekräftade värvningen på sin hemsida.

Den 26-årige forwarden har skrivit på ett ettårskontrakt med klassikerklubben. Kontraktet är enligt CapFriendly värt 925 000 dollar, drygt 8,9 miljoner kronor.

AGENTEN BEKRÄFTADE

Redan för två veckor sedan bekräftade Wedins agent att han kommer att skriva på för Chicago, men det dröjde alltså till idag innan klubben gick ut officiellt med att kontraktet var påskrivet.

Wedin kommer från en riktigt genombrottssäsong med Timrå, där han i SHL-nykomlingen producerade finfina 27 poäng (14+13) på 32 matcher. 26-åringen från Sundsvall fick även chansen att debutera med Tre Kronor under säsongen, där han stod för två poäng (1+1) på fyra matcher.

Wedin var till en början även en del av den svenska VM-truppen i Bratislava. När Columbusforwarden Alexander Wennberg tackade ja till VM fick dock Wedin lämna den svenska truppen.

Den här artikeln handlar om: