Sök
Adam Larsson ser förlusten mot Finland som ett stort misslyckande.
VM 2019

Ett svenskt misslyckande: ”Inte roligt att stå här nu”

21 NHL-spelare i Tre Kronor. Två i Finland. Men det var Sverige som förlorade VM-kvarten. Ett stort misslyckande enligt Adam Larsson.
– Det är klart det är. Vi hade siktat på guld, säger han.

LÄS ÄVEN: Grönborg efter bistra avskedet: ”Kommer komma ihåg vad vi har vunnit”

KOSICE (HOCKEYSVERIGE.SE)
Tre Kronor hade ledningen med både 3–1 och 4–3. Men det var Sakari Manninen som fick sista ordet när han sköt Finland till VM-semifinal.

Sverige är med andra ord utslagna redan i en kvart. Och det var inte vilket lag som helst som de finska lejonen skickade hem.

Efter två raka VM-guld jagade Tre Kronor sitt tredje och 21 NHL-spelare fanns till slut på VM-isen. Finland fick endast ihop två.

På pappret var det helt enkelt en stor överraskning att de finska lejonen vann.
– Jag tycker ändå att den (insatsen) var helt okej. Dom har inte många skott när det känns som att… Dom var hungriga framför vår bur helt enkelt och det var där dom gjorde dom flesta målen, säger Adam Larsson.

Hur stort misslyckande är det här?
– Det är klart det är. Vi hade siktat på guld. Men jag vet att alla där inne gav allt dom hade. Jag menar, det är ett bra lag vi möter, det är kvartsfinal och allt kan hända. Det är klart att det inte är roligt att stå här nu. Det var inte som vi hade målat upp bilden direkt, det var det inte.

Vilka delar får ni inte ihop i spelet?
– Jag tycker att i defensiven var vi lite bättre än förra matchen. Jag tycker inte att… Det är svårt att säga. Lägga skitpuckar framför mål… ”Henke” kan inte rädda alla returer heller. Vi måste städa upp och det var där dom tog vara på chanserna. Vi visste att dom skulle ha mycket folk på buren.

”VÄLDIGT HÅRT”

Mattias Ekholm försöker sätta ord på sin känslor efter uttåget mot Finland.
– Det är tungt såklart. Säsongen är över på ett sätt som är väldigt hårt. En sen kvittering för dom…, säger han.
– Men det är väl det här som är tjusningen med hockey, det är små marginaler i den här sporten och jag tycker ändå att vi har hyfsad kontroll i tredje. Dom lastar allt på mål men jag tycker att vi fredar oss ganska bra. Dom har såklart mycket puck men vi vet att vi kan spela bra defensivt. Sedan får dom sista målet (4–4) och sedan är det tre mot tre och dom får in den… Det är som det är.

I semifinalen ställs Finland mot Ryssland. I den andra gör Kanada och Tjeckien upp om en finalplats.

Den här artikeln handlar om: