Sök
Patrik Zetterberg och Thomas Paananen stannar i Västerås.
Västerås IK

Männen bakom succén stannar kvar

Tillsammans låg de bakom att Västerås nådde en tredjeplats under återkomstsäsongen till Hockeyallsvenskan. Nu är det klart att tränaren Thomas Paananen och sportchfefen Patrik Zetterberg stannar i klubben fram till 2022.

2017 trillade Västerås ur Hockeyallsvenskan och sportchefen Patrik Zetterberg fick skyndsamt bygga en ny trupp. Det lyckades han med och i båset förädlade tränaren Thomas Paananen anrättningen till ett avancemang tillbaka till andraligan. Detta på bara en säsong.

Men det stannade inte där. Duon byggde vidare och förde Västerås till en succéartad tredjeplats i återkomsten.

SKRIVIT PÅ TILL 2022

Nu stannar duon till 2022.
— De har båda presterat väldigt bra och vi känner att vi vill fortsätta på den inslagna vägen. Vi tror att kontinuiteten är viktig i det här läget och är glada att få möjligheten att jobba vidare i tre år till. Vi vet att det funnits intresse utifrån för båda två, vilket är naturligt när de har gjort ett så bra jobb här. Då känns det såklart extra kul att Patrik och Thomas ändå väljer att fortsätta sin resa med VIK, berättade ordföranden Pär Södergren under ett event i ABB Arena Nord under fredagen.

Zetterberg hade egentligen två år kvar på sitt förra kontrakt.
— Jag lär mig saker varje dag. Vi har haft två fantastiska år och nu har man ännu mer blodad tand att ta föreningen till nästa nivå, där jag tycker att vi hör hemma. Men man måste förstå att det kräver stort tålamod, noggrannhet och ödmjukhet. Man kan inte tro att det ska gå över en natt. Jag kommer göra allt som står i min makt för att ta föreningen framåt och förhoppningsvis vara en del i att vi lyckas nå de mål vi sätter upp, säger han i en kommentar på Västerås hemsida.

Paananen hade ett år kvar på kontraktet.
— Jag känner en stolthet över att få fortsätta den här resan. Vi har börjat något väldigt bra här och den målsättningen är såklart att ta klubben till nästa nivå. Vi känner att vi gör rätt saker, men det är små marginaler och det gäller att vara konsekvent med vad vi håller på med för att vi ska lyckas, kommenterade han sin förlängning.

Den här artikeln handlar om: