Sök
Nyheter
SKOGLUND: Ska förre Frölunda-backen försöka fylla Söderströms skor?

Fredrik Söderström gjorde succé under sina två säsonger i norska Storhamar. Nu kan det bli så att han ersätts av ett välbekant hockeynamn: Petteri Nummelin.

Jag snappade under morgonen upp denna tweet av godiskaraktär:

Det finns såklart ingen som helst anledning att misstro den här tweeten. Den är skriven av en journalist på Hamar Arbeiderblad och är känns trovärdig. Men samtidigt så är detta det enda jag hittar om detta. Det finns ingen nyhetsartikel att luta sig emot som berätta samma sak. Inte ens ett löst rykte. Tro mig, jag har slagit rekord i googling under morgonen. Eriksens tweet är den första som överhuvudtaget nämner detta. Därför har jag inte vågat göra en egen nyhetsartikel av det hela.

Men i mitt egna lilla hörn av den här sajten kan jag absolut dela med mig av det här. Oddsen ska alltså vara låga för att Fredrik Söderströms ersättare i Storhamar blir den finske lille giganten Petteri Nummelin. Mannen som lirat hockey på hög nivå ända fram till 2016 då han som 43-åring representerade moderklubben TPS hemma i Finland.

Sedan dess har han lirat i just Storhamar och Japan innan han förra säsongen gjorde två matcher för PKS i finska division fyra. Detta samtidigt som han var assisterande coach i TPS Åbos U18-lag.

Mest känd för oss i Sverige är han ´för sina två säsonger i Frölunda mellan 1995 och 1997 som resulterade i ett SM-silver och en vinst i backarnas målliga med 20 mål. Sedan är naturligtvis känd för alla sina VM-turneringar. 15 stycken hann det bli och han var med 1995 och vann i guld i Globen under Curre Lindströms ledning.

Mellan 2010 och 2012 spelade han inte i landslaget, men återkom som 40-åring för en handfull landskamper.

Det är naturligtvis svårt att sia om hur het han är som tränare eftersom jag inte vet ett dyft om den saken. Men rutin har han ju onekligen i massor och nu ska han alltså högst troligt finnas på Storhamars radar. Storhamar som svenskarna Oskar Östlund, Jimmy Andersson och Mikael Zettergren på kontrakt nästa säsong.

Storhamar är en storklubb i Norge och det blir naturligtvis rätt stora skor för Nummelin att fylla med tanke på att han saknar erfarenhet inom tränaryrket. Men det skulle kännas enormt spännande om detta visade sig bli verklighet.

Den här artikeln handlar om: