Sök
Brett Kulak förlänger sitt kontrakt med Montréal Canadiens.
Nyheter

Genombrottsbacken stannar i Montreal: ”Bästa klubben genom tiderna”

25 år gammal kom det stora genombrottet för Brett Kulak. Nu förlänger kanadensaren sitt kontrakt med Montreal Canadiens med tre nya år. 
– Jag tvivlade aldrig när jag fick möjligheten att skriva på kontraktet, säger Kulak till klubbens hemsida.

Montreal Canadiens har påbörjat lagbygget inför nästa säsong. Tidigare under våren förlängde man med svenskbacken Christian Folin och under lördagskvällen meddelade klubben att backkollegan Brett Kulak också stannar i Montreal.

Kulak kom inför årets säsong till den kanadensiska klubben i en trejd från Calgary Flames. Det var ett lätt beslut för 25-åringen att välja att stanna i den klassiska klubben.
– När jag fick chansen att skriva på för tre nya år här så var det en självklarhet för mig att göra det. Det här är något som man drömmer om när man är liten, att få spela på den allra högsta nivån. Jag tror att Montreal är den bästa klubben genom tiderna och den största marknaden att spela i. Det är drömmen och målet som man jobbar mot. Jag tvivlade aldrig när jag fick möjligheten att skriva på kontraktet, säger backen till Montreals hemsida.

KOMMER FRÅN SIN BÄSTA SÄSONG I KARRIÄREN

Årets säsong var Kulaks klart bästa i karriären. Han inledde i farmarligan och gjorde där elva poäng på 17 matcher. I NHL stod han för 17 poäng på 57 matcher, innan årets säsong hade det bara blivit elva poäng på 101 matcher i Calgary.

Ett rejält lyft med andra ord. Enligt honom själv berodde det till stor del på att Montreals spelsätt passade honom mycket bättre.
– Spelstilen och hur tränarna vill att vi ska spela som lag, med mycket fart och skridskoåkning, det passar verkligen mitt eget sätt att spela. Jag är bra på att åka skridskor, förflytta pucken och starta kontringar. Det var en lätt omställning för mig att komma in i den här gruppen, det har fungerat bra direkt från start. Tränarna har verkligen hjälpt mig att anpassas till systemet och det har känts som en väldigt naturligt övergång för mig.

Brett Kulaks treårskontrakt är värt 5,5 miljoner dollar med en cap hit på 1,8 miljoner dollar. Det är mer än en miljon mer per säsong än sin svenske backkollega Christian Folin.

Den här artikeln handlar om: