Sök
190321 Luleås spelare jublar med pokalen efter final 5 i SDHL-slutspelet mellan Luleå och Linköping den 21 mars 2019 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159 …
SDHL

Bötfälldes efter guldfirandet – nu överklagar Luleå förbundets beslut

Svenska ishockeyförbundet valde att bötfälla Luleå när klubben tillät supportrar att fira tillsammans med spelare på isen efter SM-guldet i våras. Nu överklargar norrbottningarna beslutet.

LÄS MER: Svenska mästaren tvingas böta efter guldfirandet

Det blev en saftig nota för Luleå Hockey efter guldfirandet i Coop Norrbotten Arena efter SM-guldet i våras. Efter att supportrar och barnfamiljer äntrat isen efter matchen för att fira med spelarna bötfälldes klubben med 25 000 kronor.

”VI KAN JU VINNA FLER GÅNGER”

Nu väljer klubben att överklaga beslutet.
”Dessa firanden har genomförts när den officiella delen av ceremonin varit avklarad, vilket innebär att både spelare i motståndarlaget och domare redan lämnat isen. Alltså då idrottsarrangemanget varit avslutat. Och ingen har vid dessa firanden eller efter framfört till oss att det skulle vara i strida med några bestämmelser eller lagar”, skriver klubben i ett uttalande.

Klubben tycker också att bötern är oskäligt hög för ett arrangemang i SDHL.
– Vi vill få det de påstår prövat, så att vi vet vad som gäller, vi kan ju vinna fler gånger, säger Luleås klubbdirektör Stefan Enbom till Norrbottens-Kuriren.

Den här artikeln handlar om: