Sök
Oct 27, 2017; Las Vegas, NV, USA; Vegas Golden Knights goalie Oscar Dansk (35) makes a save against the Colorado Avalanche during a game at T-Mobile Arena. Mandatory Credit: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports IBL …
Nyheter

Svensken studsade tillbaka – stod för stormatch i övertidssegern

Efter en lite skakigare insats i match tre studsade Oscar Dansk tillbaka ordentligt i natt. Den tidigare JVM-målvakten räddade 40 av 41 skott när Chicago övertidsvann med 2–1 och kvitterade AHL:s västra konferensfinal mot San Diego till 2–2 i matcher.

Oscar Dansk släppte in tre mål på 29 skott i den tredje konferensfinalen mot San Diego i AHL-slutspelet under natten till torsdag. I nattens match tog den 25-årige burväktaren gruvlig revansch. Dansk stoppade 40 av 41 skott när Chicago övertidsbesegrade San Diego med 2–1.

20 RÄDDNINGAR I ÖVERTIDEN

Griffin Reinhart gav Chicago ledningen i inledningen av den andra perioden innan Justin Kloos kunde överlista Oscar Dansk i den tredje perioden. Efter en mållös första förlängningsperiod kunde sedan Daniel Carr avgöra matchen till Chicagos fördel, efter att ha överlistat Kevin Boyle i San Diego-målet.

San Diego hade sedan ett stort skottövertag i övertidsspelet. Hemmalaget vann skottstatistiken med hela 20–6, men Chicago hade en storspelande svensk i målet och kunde således kvittera matchserien till 2–2 i matcher.

San Diegos Jacob Larsson noterades för en passningspoäng på lagets enda mål i matchen.

Den här artikeln handlar om: