Sök
151121Karlskronas målvakt Patrick Galbraith under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Karlskrona den 21 november 2015 i Skellefteå. …
Nyheter

Tidigare SHL-målvakten slutar i landslaget

Han har spelat tio VM för Danmark under åren. Nu väljer den tidigare Frölunda- och Karlskronamålvakten Patrick Galbraith att sluta i landslaget, skriver den danska tidningen Der Nordschleswiger.

Efter tre säsonger utan VM-spel var målvaktsveteranen Patrick Galbraith i år tillbaka i det danska landslaget för sin tionde VM-turnering i ordningen. Turneringen blev även den tidigare SHL-målvaktens sista framträdande i den danska landslagströjan.

För den danska tidningen Der Nordschleswiger berättar Galbraith att han nu väljer att sluta i landslaget.
– Jag är otroligt stolt över att jag kunde komma tillbaka till landslaget, men nu säger magkänslan att det får räcka, säger han till tidningen.

SPELAT I EN RAD ALLSVENSKA KLUBBAR

Galbraith räddade 83,7 procent av skotten han ställdes inför under de två matcher han fick speltid i under VM-turneringen i Slovakien.

33-åringen, som till vardags spelar i danska SönderjyskE har tidigare i karriären spelat SHL-hockey för Frölunda och Karlskrona. Han är även hunnit med allsvenskt spel med Björklöven, Leksand, Oskarshamn och Karlskrona.

2015 var Galbraith med och spelade upp Karlskrona till SHL.

Den här artikeln handlar om: