Sök
190516 William Nylander and Alexander Wennberg of Sweden celebrates after scoring 3-0 during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Austria on May 16, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87945 …
VM 2019

Nylander förste svensk att lyckas på tolv år – och invald i All-Star Team

Det blev respass redan i kvartsfinalen men Sverige kan i alla fall glädja sig åt att William Nylander vann poängligan i VM med sina 18 poäng.

Det var i praktiken redan klart inför VM-finalen mellan Kanada och Finland att William Nylander skulle vinna poängligan. Mark Stone skulle behövt fyra poäng i finalen för komma ikapp. Och det gjorde han inte.

Därmed blev Nylander den förste svensk sedan Johan Davidsson 2007 att vinna den totala poängligan.

Med 18 poäng (5+13) på åtta matcher tangerade han även Nils Nilssons VM-rekord för antal poäng av en svensk spelare i VM-sammanhang.

Den svenska stjärnan valdes också in i medias All-Star Team i turneringen. Det som enda svensk. Övriga spelare att röstas in i laget var Rysslands målvakt Andrej Vasiljevskij, backarna Filip Hronek, Tjeckien, och Mikko Lehtonen, Finland, liksom Kanadas poängkung Mark Stone och Tjeckiens kapten Jakub Voracek.

Turneringens direktorat utsåg Vasiljesvkij till bästa målvakt, Hronek till bästa back och Rysslands Nikita Kutjerov till bästa forward.

Den här artikeln handlar om: