Sök
Adam Ollas Mattsson.
SHL

AHL-svensken klar för SHL

Malmö tillkännagav idag att man värvat in backen Adam Ollas Mattsson som närmast kommer från Calgary Flames organisation.

Adam Ollas Mattsson draftades av Calgary 2014 och åkte över Atlanten 2017. Men något spel i NHL har det blivit, utan tiden har istället spenderats i farmarlaget Stockton Heat där 22-åringen gjorde 18 poäng den senaste säsongen.

SKRIVIT PÅ FÖR TVÅ ÅR

Nu är han klar för spel i Malmö de två kommande åren.
— Adam är en ung tvåvägsback med en bra storlek som spelar rejält och är stark i spelet i egen zon. Referenserna som vi fått på honom har varit väldigt bra och vi fick ett bra intryck när vi träffade honom. Under den gångna säsongen var han antagligen sitt lags bästa back och med en annan kontraktssituation hade han säkert fått chansen i NHL. Han har dessutom målbilden att ta sig dit, men innan dess känner vi att han kommer att komplettera vår backbesättning, säger Malmös sportchef, Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Ollas Mattsson är annars mest förknippad med Djurgården där han SHL-debuterade som 18-åring 2014.
— Förutsättningarna är suveräna med Sveriges bästa arena och skickliga tränare, som jag tror kan göra mig till en bättre spelare, säger Adam Ollas Mattsson själv i en kommentar.

Den här artikeln handlar om: