Sök
190324 Växjös Daniel Rahimi under värmningen före kvartsfinal 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan Växjö och Luleå den 24 mars 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144 …
Växjö Lakers HC

”Myten om Rahimi är ganska överdriven”

Växjö var ett av lagen som inte motsvarade de högt ställda förväntningarna förra säsongen. Nästa säsongs trupp är inte färdigbyggd än, men vi bad ändå journalisten Alexander Jepsen på den lokala sajten minhockey.se att ge sin bild av hur han tycker Växjö ligger till just nu.

Växjö gick in i säsongen som regerande mästare och förväntningarna var höga. Men det slutade i en sjunde plats i SHL-tabellen och respass redan i kvartsfinalen mot Luleå. Sedan dess har klubben tagit farväl av trotjänare som Tuomas Kiiskinen och Liam Reddox, samt Tre Kronor-spelarna Linus Fröberg och Joel Persson.

In har har bland annat Marcus Sylvegård och Jakob Forsbacka Karlsson kommit. Vi bad minhockey.se:s Alexander Jepsen ge sin syn på läget hittills inför nästa säsong.

Vad är dina spontana tankar om Växjö hittills inför nästa säsong?
— Det där är alltid svårt när det inte finns en full trupp, tycker jag. Men det ser lite ungt och lovande ut, vilket då i så fall kräver att några av de yngre tar ett kliv under säsongen, inleder han och fortsätter:
— De har fått in Forsbacka Karlsson där nu och det är givetvis en jättetung värvning.

VIKTIGA FÖRLÄNGNINGAR

Han berättar att han tycker det var viktigt att Roman Horak och Brendan Shinnimin stannar kvar och han tror att båda har mer att ge. Han berättar att han inför den nyss avslutade säsongen tänkte sig Horak som en av seriens bästa spelare när det skulle vara dags för summering.
— Så blev det inte riktigt. Men jag tyckte att det såg ut som att han var en sån på försäsongen och kanske de två-tre första matcherna. Men sen fick han inte riktigt ut sin potential över hela säsongen.

Känner du av någon revanschlusta i klubben?
— Ja, det tycker jag. Det pratar de ju om emellanåt när man snackar med dem. Men å andra sidan, det gör väl alla 13 lag som inte vann eller uppnådde det de ville?
— Men det känns som att Lakers inte är nöjda med det de gjorde förra säsongen. Det ska de inte vara heller. Åka ut i en kvartsfinal, det är inte tillräckligt bra och det tror jag att de känner.

HÅLLER INTE MED OM MYTEN OM RAHIMI

Igår förlängde man med retstickan Brendan Shinnimin och man har hämtat in Marcus Sylvegård från Malmö. Sedan tidigare finns också Daniel Rahimi i laget. Men Alexander Jepsen håller inte med om att Växjö håller på att sätta en tuffare prägel på laget jämfört med förr. Dessutom passar journalisten på att avliva en myt.
— Nej, det tror jag inte. Sen tycker jag att den här myten om Rahimi är ganska överdriven faktiskt. Han ser ju lite skräckinjagande ut och han var lite ovårdad i början av sin karriär, som gjorde att han kanske kom efter i vissa situationer. Men tittar man på honom nu så spelar han ju inte fult och inte grisigt. Han är inte ovårdad, utan jag skulle säga att han är en bra hockeyback idag.
— Man har ju den tanken om honom att det ser lite farligt och skräckinjagande ut på grund av det här skägget, längden och storleken. Men om man studerar honom en hel match så är egentligen inte han den som spelar jättefysiskt, det blir någon tackling här och där. Men han ligger snarare på rätt sida och jag tycker han har blivit smidigare också, så han behöver inte komma fel i situationerna.

Han fortsätter med Shinnimon och Sylvegård.
— Shinnimin, det kan ju hända lite vad som helst hela tiden. Han är ju sådan att han måste vara på gränsen för att vara sitt bästa. Så enkelt är det.
— Sylvegård har jag sett i några matcher, men inte så att jag kan gå in i detalj och säga att han är sån och sån. Det händer mycket runt honom, det vet ju alla.
— Man behöver lite energispelare, så är det ju. Om man kollar alla 14 lagen så har alla minst två som är den typen av spelare.

TROR PÅ FYRA SPELARE TILL

Han tror att sportchefen Henrik Evertsson letar efter fyra spelare till till truppbygget.
— Om man tittar på det så behöver de förmodligen få in två backar till, två offensiva pjäser. Dels för att ersätta Joel Persson, dels för att ersätta det Niclas Burström skulle ha varit ifjol.
— De hade egentligen bara Joel Persson som var bra i PP. Peter Andersson gjorde det okej, men de behöver nog två.
— Sen tror jag de ska ha in två spetsforwards. Det är vad jag tror. Sen har vi lärt oss att i Lakers kan det hända saker.

Alexander Jepsen avslutar med att nämna några fler spelare:
— Sen vet man aldrig. En sån som Pontus Holmberg, varför skulle inte han kunna ta ett kliv och bli en spetsforward i år. Men det vet man ju inte, man måste ju utgå från det man vet på något sätt.
(Marcus) Davidsson tror man kommer vara ganska bra, på två kedjor. Karlström. Vad händer där? Ludwig Nilsson, tar han några kliv? (Filip) Cederqvist såg vi ifjol. Sen har de en kille i juniorlaget, Lucas Edmonds, han skulle kunna göra en Cederqvist i år.

Den här artikeln handlar om: