Sök
190425 Ishockey, NHL Apr 24, 2019; Washington, DC, USA; Washington Capitals center Evgeny Kuznetsov (92) celebrates with teammates after scoring a goal against the Carolina Hurricanes in the second period in game seven of the first round of the 2019 Stanley Cup Playoffs at Capital One Arena. Mandatory Credit: Geoff Burke-USA TODAY Sports © Bildbyrån – COP 268 – SWEDEN ONLY …
Washington

Superstjärnan i kokainvideo – NHL ska utreda

Sent igår kväll började en video florera på internet som visar Washingtons superstjärna Jevgenij Kuznetsov i ett rum bredvid flera linor av vad som förefaller vara kokain. Själv förnekar 27-åringen att han nyttjar droger och hävdar att videon är inspelad för ett år sedan.

Jevgenij Kuznetsov är tillsammans med Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström en av Washington Capitals allra klarast lysande stjärnor. I söndags var med i Bratislava och spelade hem bronspengen till Ryssland.

Men nu är han i rejält blåsväder. Detta efter att en video sent under måndagskvällen publicerats där ryssen syns tillsammans med flera linor av vad som förefaller vara kokain.

Det finns en rad frågetecken angående videon. Det är oklart när den spelades in, det framgår inte vilka, förutom Kuznetsov, som finns i rummet och det framgår inte heller om det verkligen är kokain eller droger överhuvudtaget.

Senare under gårdagskvällen kom ryssen med ett uttalande till ryska sport-express där han förnekar att ha använt droger.
”Jag har sett videon på internet. Jag har inte nödvändigtvis något att göra med vad som händer runt mig. Jag använder aldrig droger och har ingen avsikt att börja med det heller. Om det finns några frågor är jag redo att testa mig”, säger han bland annat i uttalandet.

Han bringar också klarhet i när videon ska ha spelats in.
”Videon är ett år gammal. Det hände sommaren 2018 när vi vann Stanley Cup i Vegas. Det har inget att göra med VM alls. Jag kom in i rummet där några personer jag känner bodde. När jag såg vad som hände där, okända kvinnor, okända ämnen på bordet, ringde jag min vän och lämnade så fort jag kunde.”

Kuznetsovs klubb Washington Capitals kom med ett uttalande under kvällen där de lät berätta att de inte ville uttala sig, men att de är medvetna om videon och håller på att samla fakta.

Även NHL har startat ett arbete för att samla in fakta kring händelsen. Detta enligt Bill daly hos ligan.

27-årige Kuznetsov var med och vann Stanley Cup ifjol med Washington Capitals och gjorde flest poäng av alla i slutspelet (12+20).

Den här artikeln handlar om: