Nyheter
MJÖRNBERG: Var är egentligen spetsen?
ANNONS

Många klubbar har kommit långt med sina lagbyggen, men alla topplag ligger inte helt i framkant. På vissa håll kan man fråga sig, var är spetsen?

Vi har kommit till en punkt av silly season där stora delar av topplagens trupper börjar se ut att vara satta och där det i många fall bara är de sista spetsiga pusselbitarna som ska på plats.

Det gör att de som inte har kommit riktigt så långt i sina lagbyggen står ut på ett tydligare sätt.

Och en klubb som per automatik räknas in i toppstriden, men egentligen har väldigt mycket mer att fylla upp är Vimmerby.

Nye sportchefen Morgan Persson har varit lyckosam med att förlänga med spetsmålvakten Tomas Rydén och har satt en solid gnuggarstomme på kontrakt. Många med hjärta för klubben har kritat på och i Jakob Karlsson, Pierre Gustavsson och Mattias Wigley har man förstås en grundplåt till ett lag som kommer vara berett att lägga ner jobbet och göra rätt saker ute på isen.

Senaste nyförvärvet Maximilian Popovic som presenterades idag är också ett intressant namn, men beskrivs snarare i termer som ”hårt arbetande” än ”poängsprutande”.

Frågan är därför ganska befogad, var är egentligen spetsen?

Två säsonger i rad har Vimmerby blivit våldsamt åderlåtna på sin spets.

Inför säsongen som gick lämnade spelare som Jesper Kokkonen, Dennis Fröland och Markus Modigs för spel i Hockeyallsvenskan.

Sportchefen Daniel Stolt gjorde ett styvt jobb att bygga om laget med flera nya fynd, men nu har han lämnat för en champagne-tillvaro i IK Oskarshamn och Vimmerby står inför samma problem igen. Hampus Harlestam (IK Oskarshamn), Pontus Näsén (IK Oskarshamn), Måns Carlsson (Mora) och Ludvig Jardeskog (Karlskrona) tillhör förlusterna. Ännu en gång lämnar spetsen klubben.

Klarar Vimmerby att resa sig från det ytterligare en gång?

Hur bra grundstommen i laget än är (för den är riktigt bra) är det lättare sagt än gjort att gång efter annan resa sig från att tappa sina allra bästa och hitta ersättare som levererar på samma nivå direkt.

Ju mer jag tittar på trupperna som ska komma till spel i Hockeyettan kommande säsong, ju mer får jag känslan av att Vimmerby nämns som ett topplag på ren slentrian.

I alla fall just nu.

För man ska komma ihåg att alla jämförelser än så länge haltar en aning. Vimmerby har ju betydligt mycket mer kvar att presentera än många av de kommande konkurrenterna. Morgan Persson ska inte bara skaka fram en tränare, det är ett helt gäng spelare till som ska kontrakteras (och intressanta krokar finns ute).

Men de som kommer till måste vara spets. Så är det.

* * *

Igår släppte vi ett nytt podcast-avsnitt (#113 Tyringe Farmers), maestro Skoglund och jag. Där resonerar vi kring hur Hockeyallsvenskans beslut att införa fyrdomarsystem kommer påverka Hockeyettan.

Vi snackar även om klubbarna som är framträdande i sociala medier, varför det tycks som att norrserien har svårare än övriga serier att generera intresse och engagemang samt Borlänges sätt att bryta den kompakta tystnaden.

Dessutom naturligtvis en hel del snack om silly season och lagbyggen. Tranås superförlängningar och målvaktsjakt, vi är oense kring huruvida Hanhals är en av förlorarna under silly season och diskuterar den livsviktiga frågan kring om det är okej att samarbeta med en konkurrent. Bland mycket annat.

Ni hör podden via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här: http://www.mjornberg.se/2019/05/27/113-tyringe-farmers/

* * *

I nämnda podd diskuterade vi bland annat huruvida intåget av slovenen Kristjan Cepon i Kalmar innebär att Kenny Bradfords tid i klubben är över. Idag meddelade klubben att så är fallet.

Samtidigt står det också klart att det inte blir något mer Kalmar-lir för Evan Allen nästa säsong.

Det är två tunga profiler som försvinner från laget.

* * *

Apropå Kalmar. Snygga killar i det här klippet!

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch