Sök
Kaapo Kakko
ÖVRIGT

Nobben: Kakko tackar nej till combine – visar inte upp sig för NHL-klubbarna

Ett hundratal av de mest omtalade talangerna bjuds varje år in till en scouting combine för att visa upp sig för NHL-klubbana. Men i år har storstjärnan Kaapo Kakko valt att tacka nej.

NHL Scouting Combine går av stapeln i Buffalo varje sommar, några veckor före draften. I år har 103 av de högst rankade talangerna inför draften accepterat inbjudan. De utsetts där för olika styrke- och teknikövningar och kan även intervjuas av NHL-klubbarna inför draften.

Att någon av de högst rankade spelarna tankar nej till att deltaga är högst ovanligt. Men nu har det potentiella förstavalet Kaapo Kakko valt att göra det. Han är en av totalt sex spelare som tackar nej. Ryssarna Semjon Chystyakov, Vladislav Firstov, Daniil GutikDanil Misjul och Kirill Slepets är de övriga fem.

VANN DUBBLA VM-GULD

Anledningen till att Kakko tackar nej lär vara att han prioriterar vila och återhämtning efter en lång och galen säsong. Han spelade, och vann, som bekant både JVM och VM och blev Finlands bästa målskytt med sina sex fullträffar under det världsmästerskap som avslutades igår.

Jack Hughes, som alltjämt är favorit till att väljas först i draften, kommer vara med på lägret i Buffalo. Draften går av stapeln i Rogers Arena, Vancouver, under midsommarhelgen.

Den här artikeln handlar om: