Sök
Viktor Amnér förlänger med Mora. …
Nyheter

Nyckelbacken följer med till HockeyAllsvenskan – skriver långtidskontrakt

Här kommer ett otroligt viktigt besked för Mora. Nyckelspelaren Viktor Amnér förlänger – med fyra år.
– Jag trivs ju helt underbart bra här i Mora och jag är stolt över att representera Mora flera år framåt, säger han.

Redan i mars skrev Viktor Amnér på för tre nya år med Mora. Men eftersom klubben ramlade ur SHL bröts avtalet och de fick förhandla fram ett nytt sådant. Nu har parterna kommit överens.

Den här gången skriver nyckelspelaren dock på för ännu ett år. Han kommer spela i Mora de kommande fyra säsongerna, skriver klubben på sin sajt.
-Jag trivs ju helt underbart bra här i Mora och jag är stolt över att representera Mora flera år framåt. Jag är glad att vi kommit överens och det ska bli jäkligt spännande och roligt. Självklart vill jag spela upp Mora så fort som möjligt i SHL, säger han.

ANSLÖT 2007

Backen noterade 2+12 för nästjumbon i SHL den gångna säsongen. I HockeyAllsvenskan har han sedan tidigare spelat hela 396 matcher och på dessa gjort 164 poäng.
– Vi är otroligt glada över att Viktor valt att stanna hos oss. Han tog rejäla kliv förra säsongen och etablerade sig verkligen i SHL, säger tränaren Jeff Jakobs om 30-åringen.

Viktor Amnér anslöt till Mora redan 2007, när han spelade med klubbens J20-lag. Efter det gjorde backen flera säsonger med Mora i Hockeyallsvenskan, innan han gick vidare till Troja-Ljungby. Därefter blev det ett antal olika klubbar innan han återvände till Mora säsongen 2016/2017. Sedan dess har han tillhört Dalaklubben bortsett från en kort utlåning till Örebro förra säsongen.

Den här artikeln handlar om: