Sök
Ragnarsson och Åkerblom blir assisterande förbundskaptener.
Nyheter

De gör Garpenlöv sällskap i Tre Kronor: ”Drivna, nyfikna och kunniga”

Markus Åkerblom och Marcus Ragnarsson blir förbundskaptener i Tre Kronor. Duon kommer fungera som assisterande kaptener till Johan Garpenlöv som tar över huvudansvaret efter Rikard Grönborg.

Ragnarsson har en lång karriär bakom sig som spelare och ledare. Han har till exempel gjort 632 NHL-matcher och 268 SHL-matcher. Han avslutade sin aktiva karriär säsongen 2010-11 och har sedan dess verkat som tränaren både Djurgården och sedan i Almtuna.
– Jag känner en stolthet och ära att ha fått detta uppdrag. Jag tycker det ska bli jätteroligt att jobba med Tre Kronor, säger Marcus Ragnarsson i ett pressmeddelande.

Åkerblom har varit tränare fullt ut sedan 2011-12 och gått via Östersund, Björklöven, Leksand och Tingsryd. Förra säsongen verkade han som förbundskapten för det svenskan U17-landslaget. Som spelare gjorde Åkerblom flera säsonger i Björklöven och Leksand. Han spelade också i den tyska ligan samt i Timrå.
– Jag ser verkligen fram emot att börja jobba med mitt nya ledarteam där Marcus Ragnarsson och Markus Åkerblom har den typ av profil som jag letat efter. Båda är drivna, nyfikna, kunniga och framförallt bra människor med en integritet och karisma som jag gillar, säger Garpenlöv om sina assisterande förbundskaptener.

Garpenlöv tar över förbundskaptensjobbet efter Rikard Grönborg som tackat för sig efter tre år vid posten. Sverige åkte ut i kvartsfinal i årets VM-turnering i Slovakien.

Den här artikeln handlar om: