Sök
190511 Dominik Kubalik of Czech Republic celebrates after 2-7 during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship game between Norway and Czech Republic on May 11, 2019 in Bratislava. …
Nyheter

Klart: Tjeckiske VM-succén skriver NHL-kontrakt

Under VM började ryktena florera att Dominik Kubalik var klar för spel i Chicago Blackhawks till den kommande säsongen. Nu meddelar klassikerklubben att succéforwarden skrivit ett ettårskontrakt med klubben.

LÄS ÄVEN: Gör succé i VM – nu uppges tjeckiske forwarden skriva NHL-kontrakt

Domink Kubalik var en av Tjeckiens stora framgångsfaktorer under det nyss avslutade VM:et i Slovakien. Den 23-årige forwarden noterades för tolv poäng (6+6) på tio VM-matcher, en notering som bara slogs av NHL-spelarna Jakub Voracek (16) och Michael Frolik (14).

VANN POÄNGLIAN I SCHWEIZ

Nu får Kubalik göra Voracek och Frolik sällskap i NHL. Under onsdagseftermiddagen meddelade Chicago Blackhawks att man skrivit ett ettårskontrakt med 23-åringen.

Kubalik kommer närmast från en succésäsong i schweiziska Ambrì-Piotta. Där stod forwarden för 57 poäng (25+32) på 50 matcher, en poängproduktion som gjorde att han vann den schweiziska ligans poängliga.

Kontraktet sträcker sig över nästa säsong och kommer att ha en lönetaksträff på 925 000 dollar.

Den här artikeln handlar om: