Sök
Beslut om Ola Lundbergs förslag närmar sig
SHL

Förbundets förslag i serieutredningen: Direkt upp- och nedflyttning

Ishockeyförbundets styrelse föreslår direkt upp- och nedflyttning mellan SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. Det meddelade de via ett pressmeddelande under onsdagen.
– Drömmarna att gå upp och även oron för att åka ur, är grunden i den svenska ishockeymodellen, säger förbundets ordförande Anders Larsson. 

Den 23 november presenterade utredaren Ola Lundberg förslaget till framtidens serieupplägg i svensk hockey. Ett förslag som kan bli aktuellt till säsongen 2020-21 och som diskuterats flitigt i hockeysverige den senaste tiden. För några veckor sedan uppmanade HockeyAllsvenskan och Hockeyettan sina klubbar att rösta nej till förslaget som innebär direkt upp- och nedflyttning av ett lag mellan serierna på förbundsnivå; SHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan.

BESLUT DEN 15 JUNI

I dag föreslog Svenska Ishockeyförbundets styrelse sitt förslag för säsongen 2020-21.
– Vi i styrelsen har noga övervägt och analyserat Ola Lundbergs förslag, och förstås alla synpunkter vi fått i remissvar och på ordförandekonferensen i april. Förslaget vi lägger säkrar det som är viktigt för hela den samlade ishockeyrörelsen, nämligen att drömmen att gå upp finns kvar. Det som kallas syresättning i seriesystemet. Drömmarna att gå upp och även oron för att åka ur, är grunden i den svenska ishockeymodellen och en viktig del i att skapa intresse och engagemang för ishockeyn, säger Anders Larsson ordförande i Svenska Ishockeyförbundet.

Beslutet kommer fattas den 15 juni vid Svenska Ishockeyförbundets förbundsmöte.

Den här artikeln handlar om: