Sök
Christopher Liljewall och Christopher Bengtsson är kritiska till det nya serieförslaget.
Södertälje SK

Hockeyallsvenska spelarna kritiska till serieförslaget: ”Två lag ska kunna gå upp”

Under onsdagen presenterade Svenska ishockeyförbundet sitt förlag i serieutredningen. Förslaget innebär direkt upp- och nedflyttning mellan SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. Alla är dock inte nöjda med förslaget.
– Det ska fortfarande vara mer än en plats som står på spel. Två lag ska kunna gå upp. Så ska det vara, säger Södertäljeforwarden Christopher Bengtsson till LT.

LÄS ÄVEN: Förbundets förslag i serieutredningen: Direkt upp- och nedflyttning

Efter att ensamutredaren Ola Lundberg i höstas presenterade sitt förslag angående framtidens serieupplägg har förslaget varit ute på remissrunda. Hockeyallsvenskan och Hockeyettan uppmanade för ett par veckor sedan sina klubbar att rösta nej till förslaget.

Trots det valde ishockeyförbundet att gå på Ola Lundbergs spår. Förslaget innebär direkt upp- och nedflyttning mellan SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. Det innebär också att det finns en uppflyttningsplats mindre att spela om än i dagens system.

”FLER LAG BAKOM SKA FÅ MÖJLIGHETEN”

Serieförslaget stöter nu på kritik från spelare i hockeyallsvenska Södertälje.
– Det är bra att man har en direktuppflyttning, men ett lag till ska ha chansen att gå upp. Sedan vore det bra med ett slutspel, i stället för en serie som det är nu där trean till åttan möter varandra en gång. Då är det bättre att det är utslagning, säger forwarden Christopher Bengtsson till LT.
– Men det ska fortfarande vara mer än en plats som står på spel. Två lag ska kunna gå upp. Så ska det vara. Men det vore bra om ettan kunde gå upp direkt.

Bengtsson får medhåll från sin assisterande lagkapten Christopher Liljewall.
– Absolut att jag tycker att ettan går direkt upp, men att man också gör något form av slutspel för lagen bakom, som får slåss om en chans mot det näst sista laget i SHL. Fler lag bakom ska få möjligheten, säger Liljewall till LT.

Beslut angående framtidens seriesystem inom svensk hockey kommer fattas den 15 juni vid Svenska Ishockeyförbundets förbundsmöte.

Den här artikeln handlar om: