Sök
Lean Bergmann till Sharks
San José

Sverige-bekant tysk signar med Sharks

San Jose Sharks har skrivit kontrakt med den tyske forwarden Lean Bergmann. De före detta Frölunda- och Almtunajunioren har skrivit på ett rookiekontrakt. 

Bergmann spelade i Frölundas U16 och J18 säsongen 2013-14 och i Almtunas juniorlag de två efterföljande säsongerna. Den i dag 20-årige forwarden lämnade sedan Europa för två och en halv säsong i den amerikanska juniorhockeyn. Till den gånga säsongen flyttade han hem till Iserlohn Roosters i DHL där han gjorde succé.

Bergmann stod för 20 mål på 50 matcher och var en del av det tyska VM-laget i Slovakien. Framgångarna har nu lett till ett NHL-kontrakt.
– Han har hela tiden utvecklat sin fart och offensiva kapacitet för att passa med sin powerforward-stil. Vi gillar hur han tävlar och jobbar och hans fysiska sätt borde passa väl in i hur vi vill spela, säger Sharks general manager Doug Wilson i ett pressmeddelande.

Den här artikeln handlar om: