Sök
190425 Ishockey, NHL Apr 24, 2019; Washington, DC, USA; Washington Capitals center Evgeny Kuznetsov (92) celebrates with teammates after scoring a goal against the Carolina Hurricanes in the second period in game seven of the first round of the 2019 Stanley Cup Playoffs at Capital One Arena. Mandatory Credit: Geoff Burke-USA TODAY Sports © Bildbyrån – COP 268 – SWEDEN ONLY …
Washington

Efter kokainvideon – klubbens svar: ”Sätter sig i en olycklig situation”

Tidigare i veckan började en video florera på internet som visar Washingtons superstjärna Jevgenij Kuznetsov i ett rum bredvid flera linor av vad som föreföll vara kokain. Nu har hans klubb och spelaren rett ut det hela och ska nu gå vidare tillsammans.

Jevgenij Kuznetsov har sedan videon kom ut på internet hela tiden förnekat att han ska ha använt droger. Det hela ska ha filmats i samband med Capitals Stanley Cup-seger för ungefär ett år sedan i Vegas och på videon syns Kuznetsov bredvid flera linor av vad som förefaller vara kokain.

Jevgenij Kuznetsov är tillsammans med Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström en av Washington Capitals allra klarast lysande stjärnor. I söndags var med i Bratislava och spelade hem bronspengen till Ryssland.

Nu har Capitals och spelaren suttit ner i ett möte och rett ut det hela. Detta efter att klubben gjort en egen utredning.
”Vi är besvikna över hans närvaro i videon, men vi accepterar hans förklaring och ursäkt för att han sätter sig i en olycklig situation”, skriver de i ett uttalande på sin hemsida och tillägger att de förväntar sig att stjärnan ska ha dragit lärdom av det hela.

Även Kuznetsov uttalar sig.
”Jag har aldrig tagit illegala droger i hela mitt liv och jag vill be om ursäkt till Capitals, mina lagkamrater, våra fans och alla andra för att jag sätter mig själv i en dålig situation. Det var en tuff läxa jag lärt mig.”

Senate kom även NHL med ett uttalande där de meddelar att de inte kommer gå vidare i utredningen mot Kuznetsov.

Den här artikeln handlar om: