Sök
160227 HV71:s mŒlvakt Fredrik Pettersson-Wentzel deppar under ishockeymatchen i SHL mellan …rebro och HV71 den 27 januari 2016 i …rebro. Foto: Johan Bernstršm / BILDBYRN / COP 119 …
SHL

BEKRÄFTAT: ”PW” återvänder till SHL

Oskarshamn har hittat målvakten som ska komplettera Tex Williamsson. Det blir Smålandsbekante Fredrik Pettersson-Wentzel.
– Vi får in en målvakt med stor erfarenhet av SHL, säger sportchef Daniel Stolt.

Christoffer Rifalk hamnade i Rögle och ersattes av Tex Williamsson. Nu har Oskarshamns sportchef Daniel Stolt hittat en till målvakt till kommande säsongs SHL-trupp. Precis som det spekulerats i blir den målvakten den rutinerade Fredrik Pettersson-Wentzel.

Det bekräftar Oskarshamn i ett pressmeddelande.
– Det känns väldigt inspirerande för egen del och spännande att komma till Oskarshamn i det läget som klubben är nu. Jag vill hjälpa till så mycket jag kan när IKO har tagit sig upp till SHL, säger ”PW”.

VÄRVAS FRÅN TYSKLAND

Pettersson-Wentzel kommer närmast från spel i tyska Düsseldorf, men har massivs med SHL-erfarenhet från HV71, Färjestad och Timrå. Uppsalasonen backade upp genombrottsmålvakten Linus Söderström vid HV:s guld för två år sedan.

I just HV hittar vi nu Adam Åhman, som ju var den målvakt som tillsammans med Rifalk spelade upp Oskarshamn.

 

Den här artikeln handlar om: