Sök
Jonas Röndbjerg
Vegas

Växjötalangen skriver NHL-kontrakt efter tunga SHL-säsongen

Efter två säsonger med flitigt matchande i SHL lämnar Jonas Röndbjerg nu ligan. Han skrev i natt på ett treårskontrakt med Vegas Golden Knights.

Jonas Röndbjerg kom till Växjö inför säsongen 16/17, som junior. 85 SHL-matcher och ett SM-guld senare lämnar dansken klubben. Han skrev i natt på ett treårigt rookieavtal med Vegas Golden Knights. Det bekräftas av klubben på deras sajt.

Röndbjerg draftades i tredjerundan, som spelare 65 totalt, i draften 2017. Nu sajnas han upp och får till hösten chansen att försöka slå sig in i NHL. Dansken går då in på sin första säsong som senior.

Den gångna säsongen var tung och det blev bara 2+4 på 45 matcher. Det kan jämföras med de 6+5 han gjorde på 35 matcher säsongen dessförinnan.

Den här artikeln handlar om: