Sök
Här firar Teemu Ramstedt tillsammans med Mattias Janmark.
Nyheter

Tog timeout av personliga skäl – nu gör förre AIK-centern comeback

Den förre AIK-spelaren Teemu Ramstedt har haft ett årslångt uppehåll från hockeyn på grund av personliga skäl. Men nu gör han comeback 31 år gammal – i SaiPa i högstaligan i Finland.

Teemu Ramstedt spelade inte för någon klubb ifjol. Den 29 januari berättade han på sin egna blogg att det berodde på att hans förstfödda sons tillväxt i mammans mage hade bromsats upp. Barnet fick istället utvecklas utanför livmodern.

GÖR COMEBACK

Men nu verkar saker och ting gå bra och den före detta finska landslagscentern har skrivit på för SaiPa i Liiga. Innan hans timeout från hockeyn tillhörde han Lukko där det blev 22 poäng på 34 matcher.

Ramstedt har även spelat i KHL och säsongen 2013/2014 gjorde han 20 poäng på 36 matcher för AIK i SHL. Ramstedt har faktiskt också hunnit med att spela bandy på högsta nivå. Tiden mellan det att han lämnade Slovan Bratislava 2017 och fram tills han blev klar för Lukko så spelade han några matcher för IFK Helsingfors bandylag i den finska högsta bandyligan. Där blev han också målskytt.

LÄS MER: Tidigare AIK-spelaren blev målskytt – i bandyligan

Den här artikeln handlar om: