Sök
Jönköpings-Postens Carl Ljungquist tror på ett genombrott för David Gustafsson i HV-tröjan nästa säsong.
SHL

Tror på ett uppsving för JVM-forwarden: ”Han har den auran runt sig”

Efter förra säsongens berg-och-dalbane-säsong så såg HV71 en bit in på årets Silly Season ut att få en riktigt intressant trupp till nästa säsong – sedan ändrades allt det i ett enda slag.
— Det är klart att det är ett ganska prekärt läge att tappa så pass tongivande spelare så pass sent, berättar Jönköpings-Postens Carl Ljungquist för hockeysverige.se.

Den 15 maj stod det klart att både Markus Ljungh och Mattias Tedenby skulle lämna HV71 för spel i KHL respektive NLA. Helt plötsligt stod klubben utan två av sina tilltänkta spjutspetsar till nästa säsong.
— Det såg ju väldigt bra ut för några veckor sedan, strax innan den 15 maj där. Då tycker jag Johan Hult hade fått ihop ett riktigt spännande lag. Många yngre spelare som man är sugen och nyfiken på att se, svarar Jönköpings-Postens Carl Ljungquist när han ombeds berätta om sina spontana intryck av HV71.
— De hade bara en forwardsplats kvar att fylla. Så det är klart att det är ett ganska prekärt läge att tappa så pass tongivande spelare så pass sent. Så det är tre platser kvar nu och det är oerhört intressant vad de ska få in där.

Markus Ljungh lämnar ett poängmässigt hål i HV71. Foto: Bildbyrån

Vad kommer det bli för karaktär på de här forwardsplatserna som ska fyllas?
— De två som ska ersätta Tedenby och Ljungh var ju Hult väldigt tydlig med att de skulle vara ledande spelare, då antar jag att det är spelare som ska kunna göra poäng också. Ljungh framförallt gjorde ju rätt bra med poäng.
— En center som ska kunna vara förstakedjematerial och en vass ytterforward som de måste ha in istället för dem.

POÄNGEN BEHÖVER ERSÄTTAS

Carl Ljungquist fortsätter:
— Den tredje lär ju vara en ytterforward också. Hockeybladet hade ju uppgifter på Alexander Bergström där, han kan väl gå både center och ytterforward. Om han nu skulle presenteras av HV så är ju det en ganska tung värvning, även om han hade en tyngre säsong förra säsongen.
— Jag läste er intervju med honom för några veckor sedan att han var sugen på att stanna i KHL. Så vi får se.
— De har ju rätt bra spelare redan nu, men de behöver ersätta Ljunghs poäng med någon som kan göra poäng, och det är ju inte så lätt att hitta en sån i det här läget.

Som Ljungquist nämner ovan så finns det dock en hel del intressant i truppen. Bland annat nyförvärven Axel Holmström och Emil Johansson.
— Vi vet ju vad de kunde göra när de var i SHL senast. Nu får vi se om de fortfarande har kvar det där, eller om de utvecklats ännu mer efter att ha varit borta litegrann, säger han och fortsätter:
— Jag tyckte Johannes Kinnvall var väldigt spännande när jag såg honom i Timrå. Sen får man se, han kanske behöver slipa lite på defensiven. Men just i powerplay känns han som ett riktigt tillskott.

Vad tror du David Gustafsson kommer få för säsong?
— Jag tror den kommer gå bra. Han visade ju i slutspelet hur bra han är. Han hade ju en rätt tung säsong egentligen med mycket skador i inledningen. Det tog ett tag innan han verkligen hittade sitt spel och efter JVM så var han riktigt bra, bland de absolut bästa i slutet av säsongen. Han kommer nog ta ytterligare ett kliv, han har den auran runt sig, att han kan ta tag i matcher på något sätt. Han har både skicklighet, storlek, styrka och duktig på att teka.
— Jag hoppas de ger honom en ganska stor roll ändå, även fast de har bra centrar.

SPÄNNNADE JUNIORER

Tidigare i vår var juniorerna Zion Nybeck och Simon Holmström med och vann U18-guld vid VM. Två spelare som om utvecklingen fortsätter lär bulta på a-lagsdörren i HV inom en snar framtid.
— Ifall de nu inte skulle hitta någonting så behöver det inte bli totalpanik, menar Ljungquist med hänvisning till att det finns intressanta spelare som kommer underifrån.
— Det är ju väldigt spännande talanger och de måste ju också slussas in förr eller senare. Jag hoppas verkligen man får se båda två säsongen som kommer.

Zion Nybeck – en spännande talang. Foto: Henrik Skoglund

Har du någon känsla kring vad HV-fansen kan förvänta sig nästa säsong?
— Jag tycker ändå de har material för att kunna bli ett topplag. Givet att de får in spelare som spetsar till. Men de har intressanta namn redan nu. (Filip) Sandberg tillexempel är ju som ett nyförvärv. Linus Sandin gjorde ju rätt bra med mål i Rögle förra säsongen och han är en sån som redan gjort det bra, men som kan ta ytterligare kliv.
— Jag tycker det ser spännande ut. Det är ju en rätt bra backsida också med (Eric) Martinsson. Kinnvall, om han kan fortsätta göra poäng i powerplay. Emil Johansson. Nils Andersson kan säkerligen ta ytterligare kliv jämfört med förra säsongen som antagligen varken han eller HV är supernöjda med. Nu får han kanske växa in i den här säsongen på ett annat sätt. Det var struligt för honom med en hjärnskakning och det kändes aldrig som han hittade 100 procent rätt. Men han är en bra back på SHL-nivå.

Finns det någon i HV du tror kan bli det stora utropstecknet nästa säsong?
— Den jag är mest spänd på att se är Anthony Camara. Jag ska säga att jag i ärlighetens namn inte sett tyska ligan eller specialstuderat honom på något sätt, men det är en rätt rolig värvning som egentligen ingen hade förväntat sig.
— Han har gjort en ganska spännande resa. Han var med i JVM för Kanada, men fick aldrig någon NHL-chans och var i Danmark, Österrike och sen ett genombrott i Tyskland förra säsongen. Det ska bli oerhört spännande att se vad det är för lirare och om han kan ta sitt målsinne till SHL också.
— Där kan det bli totalsuccé, eller så blir det inte så bra som man tänkt sig.

Vem blir HV71:s viktigaste spelare nästa säsong?
— Givetvis är målvaktsspelet alltid viktigt. Jonas Gunnarsson hade ju vissa matcher den gångna säsongen där han var riktigt, riktigt vass. En fruktansvärt hög nivå, kan han fortsätta på det som han hade där i många matcher förra säsongen så är mycket vunnet för HV, säger Ljungquist och lyfter sedan fram Simon Önerud:
— Han är ju en sådan som ska kunna dra loket framåt. Han vet vad som krävs för att vinna och göra mycket mål. Det gäller att han är i toppform också.

Hockeysverige har påbörjat en rundringning till lokala journalister som känner SHL-lagen på respektive ort väl. Här nedan kan du läsa de tre tidigare delarna i serien.

”Vill man inte vara med på tåget är det bättre att man hoppar av”

”Myten om Rahimi är ganska överdriven”

”Tror han har minst 35 poäng i sig”

Onsdag 19:00
HC Vita Hästen - Västerås IK
1 2.75
X 3.95
2 2.25
Onsdag 19:00
Kristianstad IK - Almtuna IS
1 2.40
X 4.00
2 2.50
Onsdag 19:00
IF Björklöven - Timrå IK
1 2.30
X 4.00
2 2.65
Onsdag 19:00
Västerviks IK - Mora IK
1 2.25
X 3.85
2 2.70
Onsdag 19:00
BIK Karlskoga - Karlskrona HK
1 1.69
X 4.50
2 4.05
Onsdag 19:00
Tingsryds AIF - Modo Hockey
1 2.95
X 4.30
2 2.05
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten